Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž prenasledoval bývalú priateľku, keď si ho nevšímala, vyhrážal sa, že sa zabije
Zdielať na

Muž prenasledoval bývalú priateľku, keď si ho nevšímala, vyhrážal sa, že sa zabije

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici rozhodoval o ďalšom osude muža, ktorý prenasledoval ženu, s ktorou mal v minulosti pomer. Tá sa začala báť o svoj život, a preto ho nahlásila polícii.

Muž z Beluše hneď po prečítaní obžaloby za nebezpečné prenasledovanie priznal svoju vinu. V opitosti, ale aj v triezvom stave neustále strpčoval život žene, ktorá žije v tej istej dedine. "To bolo na denno-dennej báze, aj niekoľkokrát za deň," uviedol sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici Ivo Hlucháň. 

Vyhľadával jej spoločnosť proti jej vôli. Vyčkával ju skoro ráno, keď išla do práce. No počkal si na ňu, aj keď sa vracala z roboty. Neraz ženu, do ktorej sa nezdravo zaľúbil, nechcel pustiť domov. Obžalovaný svoj skutok ľutuje. Keď sa mu odmietla venovať, začal sám seba biť tak, aby to videla. Vyhrážal sa, že sa zabije. 38-ročný muž sa takto prejavoval v čase, keď bol v podmienke za iný trestný čin. "Preto sme mu, i keď nie moc vysoký, 5-mesačný trest, nepodmienečne dali," informovala sudca Hlucháň. "Chcel by som sa touto cestou verejne aj jej ospravedlniť za to, čo sa všetko stalo," odkázal obžalovaný. 

Verdikt zatiaľ právoplatný nie je, lebo obžalovaný muž sa hneď v súdnej sieni rozhodol, že sa odvolá. Prípadom sa teda bude zaoberať Krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy