Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukrajinka s kufrom plným peňazí: Colníci zhabali takmer trištvrte milióna eur
Zdielať na

Ukrajinka s kufrom plným peňazí: Colníci zhabali takmer trištvrte milióna eur

MICHALOVCE / Ukrajinka chcela prísť na Slovensko s kufrom plným peňazí. Približne trištvrte milióna eur objavili naši colníci na hraničnom priechode Veľké Slemence. Ten je aj počas vojnového stavu u našich susedov otvorený iba pre peších cestujúcich.

Aj napriek mimoriadnej situácii sa musela žena podrobiť bežnej kontrole. Colníci našli v jej batožine veľký obnos peňazí. "Išlo o 648 795 amerických dolárov a 145 200 eur," informovala Jana Nimrichterová, hovorkyňa colného úradu v Michalovciach. Cudzinka mala bankovky schované medzi oblečením vo svojom kufri. Všetky boli roztriedené podľa nominálnej hodnoty a spojené gumičkou. Prípad má už v rukách polícia.

"Vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin legalizácie výnosu z trestnej činnosti," uviedol hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka. Ukrajinci batožinu cestujúcich kontrolujú iba náhodným spôsobom, a preto u ženy peniaze nenašli. Všetky bankovky boli okamžite zaistené a teraz sa musí preveriť ich pôvod. "Dôvodom je podozrenie, že hotovosť môže pochádzať z trestnej činnosti páchanej v zahraničí," konštatoval hovorca Michal Slivka. Ak pochádzajú peniaze z legálneho zdroja Ukrajinka ich mala oficiálne priznať, aby sa vyhla problémom. Príslušné tlačivo sa nachádza na každom hraničnom priechode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy