Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dcéra tvrdí, že ju otec týral bitkami. Podľa matky si to tínedžerka vymyslela
Zdielať na

Dcéra tvrdí, že ju otec týral bitkami. Podľa matky si to tínedžerka vymyslela

JAROVNICE / Policajti zo sabinovského okresu vyšetrujú podozrenie z týrania dieťaťa. Obeťou má byť iba 12-ročné dievča. Školáčke mal podľa zistení polície fyzicky aj psychicky ubližovať jej otec. Toho po výsluchoch na policajnom oddelení zadržali.

Obeťou týrania má byť 12-ročná Lenka

Navštevuje miestnu základnú školu a práve tam si všimli, že niečo nie je v poriadku. Ubližovať jej mal podľa policajných informácií jej vlastný otec. "Páchateľ mal v mieste bydliska opakovane vystavovať fyzickému, ako aj psychickému utrpeniu, mal ju fyzicky napádať, udierať ju palicou, káblom i rukami po celom tele," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. "To je všetko výmysel, to nie je pravda," hovorí mama dievčaťa pani Emília. 

Podozrenie z týrania dieťaťa mala zamestnankyňa základnej školy, ktorú dievča navštevuje

Oznámila to polícii a tá začala v prípade konať. "Prišli policajti, vzali ju a aj mňa do Prešova a potom prišli po muža," hovorí pani Emília. "Na základe získanej dôkaznej situácie bol muž podozrivý zo spáchania týchto ohavných skutkov už o pár hodín zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Ligdayová. 

Školáčku mal otec navyše nútiť starať sa o súrodencov

S družkou, ktorá je zároveň aj mamou školáčky, majú spolu 9 detí a ďalšie, desiate je na ceste. Šiestačka Lenka, ktorú mali rodičia zanedbávať, umiestnili dočasne v detskom domove. Jej otca po výsluchu zadržali policajti. "A takto rovno do väzby, a to pre ňu, že ona ho udala," hovorí pani Emília. "Dievčatku nebola poskytovaná riadna starostlivosť a výživa," hovorí Ligdayová. "Na otca si dala podvod robiť, na otca vlastného," hovorí stará mama dievčaťa.

Školáčka si to mala podľa jej mamy všetko vymyslieť

Dôvodom je podľa nej to, že chcela ísť do detského domova, kde je umiestnený jej priateľ. "Ona kvôli nemu to spravila, aby sa s ním stretla v ústave," tvrdí pani Emília. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy