Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia pátra po Jozefovi Klányim z Občianskeho tribunálu
Zdielať na

Polícia pátra po Jozefovi Klányim z Občianskeho tribunálu

SLOVENSKO / Trnavskí policajti vyhlásili celoštátne pátranie po Jozefovi Klányim. Je jedným z hlavných predstaviteľov Občianskeho tribunálu. Táto organizácia je známa napríklad z protivládnych protestov.

Občiansky tribunál tiež počas pandémie vyzýval verejnosť na porušovanie protiepidemických opatrení. 59-ročný Jozef Klányi z Prievidze je v pátraní pre podozrenie zo všeobecnej trestnej činnosti. Polícia to konkretizovala, ako trestný čin podnecovania. Klányi je aktívny najmä na sociálnych sieťach. V nedeľu, 8.mája, zverejnil video, v ktorom sa k pátraniu vyjadruje, a nazval ho ako "vyhlásenie z miesta bydliska".

"Vzhľadom na trvalé bydlisko hľadaného, trnavskí policajti požiadali o spoluprácu kolegov z OR Prievidza. Všetky previerky na adrese trvalého pobytu a okolí boli doposiaľ negatívne," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. "Kydajú na mňa špinu a blato a nedajú mi vôbec možnosť sa vyjadriť," uviedol vo videu na sociálnej sieti Klányi. 

Podľa informácií TV JOJ Klányi nepreberá poštu a opakované predvolania na výsluch. V roku 2015 bol vo väzbe v Leopoldove, pretože sa vyhýbal súdu. Na jedno pojednávanie neprišiel a z druhého svojvoľne odišiel. So spolupáchateľom, ktorého súd označil ako nepríčetného, nastriekali na stenu Národnej rady SR nápis 1 percento. Ak ste Jozefa Klányiho niekde videli alebo viete, kde by sa mohol pohybovať, kontaktuje políciu na čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy