Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Auto po havárii nechal v priekope, pod vplyvom bol ešte aj v čase, keď ho našli policajti
Zdielať na

Auto po havárii nechal v priekope, pod vplyvom bol ešte aj v čase, keď ho našli policajti

PREŠOV / Mladý Prešovčan nezvládol prejazd zákrutou a vyletel z cesty. Zapadol v odtokovom kanáli, ale starosti si nerobil. Z miesta, kde ostalo iba jeho auto, jednoducho odišiel. Keď ho však po nehode vypátrali policajti, bolo jasné prečo.

Policajti našli v noci pri ceste už iba prázdne osobné auto. Uviazlo v odtokovom kanáli. Vyzeralo to ako bežná škodová udalosť, až do chvíle keď zistili, že vodič, ktorý toto auto šoféroval, nebol triezvy. Mladík sa z miesta nehody pobral domov. Neskôr ho však vypátrali policajti a podrobili ho kontrole. Bola pozitívna.

"Výsledok dychovej skúšky u neho presiahol hodnotu dvoch promile," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR Prešov.

23-ročný mladík skončil po pozitívnej dychovej skúške v rukách polície.

Po vytriezvení ho s obvinením z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky predviedli na výsluch. Svoje nezodpovedné konanie komentovať nechcel.

"Mladíkovi bol zadržaný vodičský preukaz. Bol obmedzený na osobnej slobode," dodáva Jana Ligdayová.

Sudca rozhodol o jeho treste v super rýchlom konaní. Najbližších pár rokov si za volant žiadneho vozidla nesadne, no nielen to.

"Trest odňatia slobody v trvaní 4 mesiacov s podmienečným odkladom na dobu 18 mesiacov a zároveň zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu troch rokov," povedala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v prešovskom kraji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy