Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodič predbiehal cez dvojitú čiaru v meste, pri zrážke sa zranili traja ľudia
Zdielať na

Vodič predbiehal cez dvojitú čiaru v meste, pri zrážke sa zranili traja ľudia

KOŠICE / Po čelnej zrážke skončili v nemocnici s vážnymi zraneniami až traja ľudia. Vodič Volkswagenu totiž predbiehal po Watsonovej ulici v Košiciach viacero áut. A to dokonca cez dvojitú plnú čiaru a na mieste, kde je 50tka. Keď sa chcel zaradiť dostal šmyk.

K vážnej dopravnej nehode došlo okolo šiestej hodiny popoludní na ceste medzi Amfiteátrom a Watsonovou ulicou. Posádku v Suzuki museli z auta vystrihovať hasiči. Mladík vo Volkswagene prešiel do protismeru cez dvojitú plnú čiaru aby obehol viacero áut. 

"My sme išli od amfiteátra smerom na Mier a on asi obehoval 6 áut či koľko, no ale asi nás zbadal tak prudko chcel asi zatočiť, dostal šmyk no a bokom rovno do nás," povedal vodič Suzuki. "Iba sme videli ako auto išlo, zrazu brzdilo ako šialené pretože inak by nevytočilo tú zákrutu a iba sme videli ako sa pretočilo," povedal svedok nehody. 

Po zrážke jedno auto otočilo na strechu, druhé skončilo v protismere. Vodič z prevráteného auta vyšiel sám. Posádka z druhého auta bola na tom horšie. "Na pomoc zraneným sme vyslali záchranárov. Tí napokon ošetrili a do nemocnice previezli tri osoby, dve ženy a muža. Zranení utrpeli najmä úrazy hlavy a končatín," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová. 

Ani jeden z vodičov pred jazdou nepil. Policajti cestu kvôli dokumentovaniu uzavreli na viac ako 2 hodiny a auta odkláňali na okolité ulice. "Celková predbežná škoda bola vyčíslená na 16-tisíc EUR. Presná príčina ako k tejto dopravnej nehode došlo, jej okolnosti ale aj miera zavinenia účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy