Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
85-ročná vodička čelne narazila do auta, zrážku neprežila
Zdielať na

85-ročná vodička čelne narazila do auta, zrážku neprežila

BRATISLAVA / Tragicky sa skončila večerná zrážka dvoch áut v bratislavskej Petržalke. 85 ročná žena utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. V úseku, kde sa nehoda stala, museli policajti obmedziť dopravu na minimálne dve hodiny.

Staršia vodička odbočovala z Panónskej cesty smerom na nadjazd, kde sa dostala do protismeru a čelne sa zrazila s oproti idúcim autom. Jeho vodič už nemal šancu zrážke zabrániť. Citroen, ktorý šoférovala seniorka, silný náraz otočil a úplne zdemoloval. Vodička v ňom zostala zakliesnená. Na miesto, do pár minút, dorazili všetky záchranné zložky. Záchranári už uviaznutej žene nedokázali pomôcť. Utrpela také vážne zranenia, že im na mieste podľahla.

"Druhý účastník nehody, muž, utrpel iba ľahké poranenia. Záchranári ho po ošetrení ponechali na mieste," povedala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Vodič po nehode absolvoval aj dychovú skúšku na alkohol. Ukázalo sa, že pred jazdou nepil. "Zasahujúci príslušníci po zdokumentovaní nehody príslušníkmi PZ a po pokyne súdneho znalca usmrtenú osobu vytiahli z automobilu pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia," uviedol hovorca HaZZ Bratislava Štefan Koči. 

K nehode bol privolaný aj obhliadajúci lekár. Ten pre určenie presnej príčiny smrti staršej vodičky nariadil súdnu pitvu. Jej výsledok potom určí, či žena zomrela priamo na následky poranení po zrážke alebo mala zdravotné ťažkosti tesne predtým ako prešla do protismeru. "Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ piateho bratislavského okresu. Okolnosti tejto dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania. Vzniknutá škoda na motorových vozidlách je približne 1800 eur," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy