Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lipšic sa postavil pred správny súd, prišla aj Tománková z Čistého dňa
Zdielať na

Lipšic sa postavil pred správny súd, prišla aj Tománková z Čistého dňa

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na najvyššom správnom súde sa začalo konanie vo veci disciplinárneho stíhania špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Ten ponuku senátu na dohodu o vine a treste v úvode konania odmietol. Na súd prišla aj zakladateľka resocializačného zariadenia Zuzana Tománková.

Daniel Lipšic uviedol, že na dohodu o vine a treste nie je dôvod, pretože sa neprevinil.

Návrh na disciplinárne konanie voči Lipšicovi podal generálny prokurátor Maroš Žilinka potom, ako sa špeciálny prokurátor verejne zastal vyšetrovateľov z tímu Očistec, keď ich začala stíhať policajná inšpekcia.

Žilinka zareagoval slovami, že Lipšic "zabudol, že už nie je advokátom" a navrhoval mu trest v podobe 15-percentnej zrážky z jednomesačnej mzdy. Verdikt by mal byť oznámený po 17-tej hodine. Na súd sa prišla pozrieť aj zakladateľka Čistého dňa Zuzana Miková Tománková, známa komunikáciou s Marianom Kočnerom. Podľa jej slov sa prišla podučiť, ako sa robí obhajoba. 

Senát Najvyššieho správneho súdu po viac ako štyroch hodinách skončil, rozhodnutie vo veci Daniela Lipšica ale nepadlo. Verdikt by mali oznámiť 20. mája.

Podľa Maroša Žilinku sa Daniel Lipšic previnil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy