Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najprv vyfučali pneumatiky, neskôr zmizol prívesný vozík a auto zachvátili ho plamene
Zdielať na

Najprv vyfučali pneumatiky, neskôr zmizol prívesný vozík a auto zachvátili ho plamene

SELCE, OKRES POLTÁR / Na policajtov z banskobystrického kraja momentálne čaká prípad ako z detektívky. Na pokazenom aute najprv vyfučali pneumatiky, neskôr vzbĺklo a niekto z neho odcudzil prívesný vozík.

Vodič a zároveň aj majiteľ vozidla šiel do vedľajšej obce, kde mal pomôcť s prevozom nábytku. "Išiel kamarátovi pre nejakú gaučovú súpravu. Začalo sa mu kaziť auto, tak ho odstavil," uviedol jeho brat. Keď sa na miesto vrátil aj s mechanikom, všimol si, že všetky pneumatiky boli bez vzduchu. A aby toho nebolo málo, po ďalšej ceste domov a späť - pre pneumatiky - uvoz voz v plameňoch. Prívesný vozík za zadnými pneumatikami nenašiel.

Hasiči prvú informáciu o požiari dostali nadránom, vylúčili technickú poruchu. "K požiaru auta došlo nezisteným spôsobom a podľa zisťovateľa príčin vzniku požiarov cudzie zavinenie vylúčené nebolo," prehlásila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Podľa slov brata mal poškodený v aute všetky doklady.

Súrodenci veria, že sa nájde aspoň prívesný vozík. "Polícia v Poltári začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci a prečinu krádeže," uzavrela Faltániová.

Najčítanejšie správy