Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zoroslav Kollár sa údajne priznal k podplácaniu Vladimíra Pčolinského
Zdielať na

Zoroslav Kollár sa údajne priznal k podplácaniu Vladimíra Pčolinského

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / V jednej z najväčších súčasných korupčných káuz nastal významný zvrat. Zoroslav Kollár sa mal priznať k podplácaniu bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

S informáciou prišiel portál Aktuality, ktorému to potvrdili tri od seba nezávislé zdroje. Kollár údajne chce uzavrieť dohodu o vine a treste, jej podmienkou je však konfesia. Podľa polície vedúcemu mužovi SIS zaplatil 40-tisíc eur za ukončenie sledovania a odpočúvania jeho telefónu, peniaze si Pčolinský podľa všetkého rozdelil s vtedajším námestníkom inštitúcie Borisom Beňom.

Potenciálny prijímateľ úplatku sa už stihol vyjadriť. "Nemám informáciu o tom, že by sa Zoroslav Kollár priznal k tomu, že by mi poskytol akýkoľvek úplatok a ja jemu akúkoľvek protislužbu. O takejto verzii výpovede som nepočul. Budúci týždeň má vypovedať, predpokladám, že tam sa dozviem viac," uviedol pre Aktuality.

Neskôr povedal, že sa Kollár priznal iba k úplatku Ľudovítovi Makóovi a neexistuje dôkaz, že sám prijal peniaze. "Makó za ním chodil a strašil ho, že ho SIS robí a že on to vyrieši," uviedol bývalý nominant Sme Rodina v parlamente pre Denník N

Ide o ostro medializovaný prípad, v ktorom sa za použitie kontroverzného paragrafu 363 a zmietnutie kauzy zo stola pod paľbu dostal aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Vo februári tohto roku však polícia znova voči dvojici vzniesla obvinenie, ak by sa informácia o priznaní potvrdila, zamávala by celou politickou scénou. Boris Kollár sa kvôli postupu orgánov činných v trestnom konaní minulý august vyhrážal odchodom z koalície, čakať na jeho vyjadrenie sa bude aj teraz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy