Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Odchádzajúci odsúdený ex-poslanec blokuje byt činkami
Zdielať na

Odchádzajúci odsúdený ex-poslanec blokuje byt činkami

BRATISLAVA / Odsúdený extrémista Marián Kotleba prišiel nielen o poslanecký mandát, ale aj o možnosť využívať ubytovanie pre poslancov NR SR. Pred ubytovňou v širšom centre Bratislavy sa objavili dodávky s logom ĽSNS. Kotleba však byt stále neuvoľnil, zostalo tam po ňom mnoho činiek.

Mariána Kotlebu súd odsúdil za prejav sympatie k neonacistickej ideológii a keďže ide o úmyselný trestný čin, prišiel tým o mandát. Nedávno sa márne pokúšal dostať do Národnej rady.

​So stratou mandátu prichádza aj o možnosť využívať ubytovacie zariadenie pre poslancov NR SR neďaleko trhoviska Miletička. Byt, ktorý Kotleba využíval, bol pridelený novému poslancovi Jozefovi Kanuščákovi z SaS, ktorý do parlamentu nastupuje ako náhrada za Ondreja Dostála. Ten sa stal štátnym tajomníkom na ministerstve spravodlivosti.

Do bytu sa však nemohol nasťahovať, pretože odsúdený ex-poslanec Kotleba si z neho stále nevypratal svoje veci, vrátane činiek. Pri sťahovaní mu pomáhajú aj maringotkou s plastovými oknami. Strana SaS situáciu komentovala na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy