Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zo zvláštneho predmetu v rieke bola mŕtvola muža
Zdielať na

Zo zvláštneho predmetu v rieke bola mŕtvola muža

SLOVENSKÝ RAJ / Z podozrivého predmetu v rieke v Slovenskom raji bolo nakoniec ľudské telo. Našli ho pod Tomášovským výhľadom. Mŕtvy muž sa nachádzal pod strmým zrázom, mimo akéhokoľvek turistického chodníka. Čo tam robil je pre každého záhadou.

Zráz, pod ktorým našli nehybné telo, už na prvý pohľad vyzerá, že nejde o žiadnu turistickú trasu. "Po bližšej obhliadke, po prebrodení rieky, sme zistili, že sa jedná o mladého muža, ktorý pravdepodobne spadol z úbočia pod Tomášovským výhľadom," konštatoval náčelník Ivan Krajčír. 

Práve pád sa mu podľa doterajších informácií stal osudným. Na hlave mal veľkú ranu. Je pravdepodobné, že tá bola smrteľná. "Dá sa povedať, že je to veľmi exponovaná lokalita. Dá sa tam dostať len z chodníka spod Tomášovského výhľadu, ktorý používajú len horolezci. Ťažko je povedať, či si chcel skrátiť cestu a zostúpiť tým žľabom. Žiaľ, bolo mu to osudným. Nad riekou Hornád sú asi 20-30 metrové skalné prahy. Pravdepodobne spadol cez jeden ten prah," vyjadril sa náčelník Krajčír. 

Horskí záchranári prehľadali aj miesto pravdepodobného pádu a okolie až po Tomášovský výhľad. Žiadne turistické vybavenie nenašli. Muž mal obuté tenisky. "Pod Tomášovským výhľadom bolo nájdene mužské telo bez známok života, ktoré bolo neskôr stotožnené ako 32 -ročný muž z okresu Poprad. Obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a bolo nariadené vykonanie pitvy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach. Policajti začali v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy