Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výbuch v byte: Silná explózia vyrazila okná. Jeden z evakuovaných susedov skolaboval
Zdielať na

Výbuch v byte: Silná explózia vyrazila okná. Jeden z evakuovaných susedov skolaboval

PIEŠŤANY / V jednom z bytových domov na sídlisku v Piešťanoch došlo v stredu, 20. apríla, popoludní k výbuchu. Ten sa ozval z prázdneho bytu, v ktorom následne vypukol požiar. Pri evakuácii bytovky museli na mieste aj oživovať muža, ktorý skolaboval. Príčina explózie zostáva nateraz záhadou.

Bolo krátko po 14-tej hodine, keď sa sídliskom v Piešťanoch ozval silný výbuch. Z bytu na prízemí obytného domu vyleteli okná a šľahali plamene. "Rana a potom sklo sa rozsypalo," povedal jeden z obyvateľov sídliska. 

"Po príchode na miesto bolo zistené, že z bytu sa dymí, nastala evakuácia celej bytovky a do bytu sme sa dostali cez okno. Začali sa hasebné práce, po uhasení sme zistili, že v byte sa nikto nenachádza," uviedol veliteľ zásahu Martin Piškula. 

Jedna z evakuovaných osôb vypätú situáciu nezvládla. Starší muž na chodníku skolaboval a prestal dýchať. Začal sa boj o jeho život. "Pri evakuácii jedna osoba odpadla, vykonávali sme na nej oživovanie," informoval veliteľ zásahu. Po asi polhodine nepretržitej resuscitácie muža oživili. V kritickom stave ho previezli do piešťanskej nemocnice. Majiteľa bytu, v ktorom došlo k náhlemu výbuchu priviezli na miesto policajti. "Lebo som bol tam v tom parku s nejakými známymi, trošku sme si upili," povedal majiteľ bytu. Ľudia zo susedstva sa na neho sťažujú už dlhšie. 

Čo mohlo vybuchnúť, si zatiaľ nevie nikto vysvetliť. Udalosť vyšetruje polícia. "V každom prípade nie úmysel, žiadne vyhrážanie alebo, že som sa vyhrážal, to nič také," reagoval majiteľ bytu. "Čo sa týka výbuchu v byte, plyn môžeme vylúčiť," uviedol veliteľ zásahu. 

Podľa informácií TV JOJ už momentálne žiadne nebezpečenstvo nehrozí a podľa predbežných informácií by statika budovy nemala byt narušená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy