Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ženu, ktorá dobodala svoje tri deti, zobral súd do väzby
Zdielať na

Ženu, ktorá dobodala svoje tri deti, zobral súd do väzby

KARLOVÉ VARY / Dvadsaťsedemročnú ženu z Karlových Varov, ktorá v sobotu usmrtila svoju trojročnú dcéru a ďalšie svoje dieťa zranila, vzal dnes karlovarský okresný súd do väzby. Polícia už ženu obvinila z vraždy a z pokusu o vraždu. Žene hrozí až 20 rokov väzenia alebo výnimočný trest.

Tragédia sa stala v sobotu popoludní na jednom z karlovarských sídlisk. Žena podľa polície spôsobila dievčaťu bodnorezné poranenia v hornej polovici tela, ktorým na mieste podľahla. Vážne zranenia v hornej časti tela spôsobili aj svojmu druhému dieťaťu, päťročnému chlapcovi, ktorý bol prevezený do karlovarskej nemocnice. Následne ho záchranári letecky transportovali do nemocnice v Prahe. Chlapec je už podľa polície mimo ohrozenia života. Záchranári previezli do nemocnice v Karlových Varoch aj tretie maloleté dieťa, ktoré bolo v čase incidentu v byte. Šesťtýždňový chlapec vyviazol bez zranení. Policajti podozrivú ženu zadržali na mieste.

Všetky záchranné jednotky prišli do bytu v centre Karlových varov, krátko po piatej hodine. Podľa informácii TV JOJ v jednom z bytov žena nožom napadla tri deti vo veku ani nie rok, 3 a 5 rokov. Bohužiaľ to prostredné, malé dievčatko besnenie matky neprežilo. "V byte došlo ku násilnému trestnému činu, pri ktorom jedno dieťa utrpelo zranenia nezlúčiteľné so životom," povedal hovorca polície Jakub Kopřiva. 

Ostatné dve dievčatá s ťažkými poraneniami previezli do nemocnice. "Záchranári zasahovali pri ťažkom útoku spáchanom na troch maloletých osobách. Dve maloleté ošetrili a následne previezli do nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Robert Hes. 

Na miesto okamžite prišla polícia a ženu zadržala. Podľa našich informácií nebola pod vplyvom alkoholu a drog. "Podozrivá osoba bola zadržaná políciou," povedal Kopřiva. Polícia vypočúvala matku. Podľa susedov bývala v byte s deťmi sama len krátku dobu. Polícia musí pátrať nielen po stopách, ale aj po motíve činu, ktorý celým mestom otriasol. Ešte v noci sa bude rozhodovať o tom, či podozrivá žena pôjde do väzby. Za jednu vraždu a dve v štádiu pokusu jej hrozí doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy