Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hromadná zrážka dvoch áut a kamióna s cisternou: Vodič jedného z nich nafúkal 3 promile
Zdielať na

Hromadná zrážka dvoch áut a kamióna s cisternou: Vodič jedného z nich nafúkal 3 promile

ILAVA / Na diaľničnom privádzači pri Ilave sa v stredu, 13.4. podvečer zrazili dve autá a kamión s cisternou. Nehode predchádzal nepochopiteľný manéver jedného z vodičov. Ten vletel do križovatky po tom, ako ignoroval nielen dopravné značenie, ale aj auto stojace pred ním. Po nehode nafúkal tri promile.

Stalo sa to na výjazde z diaľnice D1 pri Ilave. Vodič bielej Škody zastavil na stopke, aby dal prednosť po hlavnej ceste jazdiacemu kamiónu s cisternou. V tom si však v spätnom zrkadle všimol auto, ktoré sa na neho zozadu rútilo a jeho vodič vôbec nebrzdil.

"Najprv sa mi to zdalo, ako keby sa ma pokúšal obísť z ľavej strany, ale potom zrazu len z pravej strany tam vybehol, oškrel sa o moje auto," hovorí účastník dopravnej nehody.

"V dôsledku tohto nárazu bolo vozidlo Škoda Superb odhodené do nákladného motorového vozidla, ktoré v tom čase jazdilo po hlavnej ceste smerom na Ilavu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

"Ja som ho videl, že ide, ja už som len čakal, či zabrzdí, alebo nezabrzdí, to bol moment," povedal vodič cisterny. "No a podbehol pod tu cisternu zboku," dodal účastník dopravnej nehody.

Cisterna bola asi do polovice naplnená palivom. Neovládateľné vozidlo ju vo vysokej rýchlosti našťastie trafilo do jednej z pneumatík a nedošlo k jej poškodeniu. Vinník nehody vyšiel z auta po svojich. 

Policajti podrobili vodiča tmavomodrej Škody dychovej skúške. Po tak riskantnom manévri nikoho neprekvapilo, že jej výsledok bol pozitívny.

"S vodičom Škoda Superb bola vykonaná dychová skúška s výsledkom 2,73 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu, a to 2,92 promile alkoholu," potvrdila Katarína Kuzmová. "On odtiaľto vychádzal, ale on asi ani nebrzdil," povedal vodič cisterny.

"No a keď vystúpil, no nič, povedal len, že však sa nič nestalo, to bolo jeho jediné, ale či to myslel ironicky," pokračuje účastník dopravnej nehody.

35-ročného vodiča z Hlohovca zadržali a noc strávil v policajnej cele. Podľa informácií TV JOJ sa obhajuje tým, že alkohol pil až po zrážke, a preto nafúkal takmer tri promile. Či to je skutočne tak, ukáže expertíza. Dosiaľ ho neobvinili.

"Na to všetko, chvalabohu, že sa nestalo horšie," dodal vodič cisterny.

"Dopravná nehoda skončila bez zranenia ich účastníkov," uzavrela Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy