Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Útok fľašou namiesto poďakovania: Policajt zachránil Rastislavovi život, ten na neho zaútočil
Zdielať na

Útok fľašou namiesto poďakovania: Policajt zachránil Rastislavovi život, ten na neho zaútočil

HLOHOVEC / Chcel mužovi pomôcť a sám skončil v nemocnici. Ide o policajta, ktorý stiahol zo železničného mosta 43 - ročného muža. Namiesto toho, aby poďakoval, na policajta zaútočil sklenenou fľašou. Dôvod napadnutia bol šokujúci.

V Hlohovci uzatvorili cestný most ponad Váh vedúci do centra mesta pre jeho nevyhovujúci technický stav. Ľudia preto využívajú lávku pre peších. No tá vedie popri trati a niektorí si cestu cez ňu skracujú. 43 - ročný Rastislav sa dokonca rozhodol inak a nepočúval ani železničných policajtov.

Muž kráčal v koľajisku, keď si ho všimli policajti. Namiesto toho, aby trať opustil, na policajta zaútočil. Jeden z policajtov ho totiž strhol z trate preč, pretože prichádzal vlak. Jeho signalizáciu zrejme Rastislav nepočul a ani si nevšimol výstražné znamenia. Namiesto toho, aby mu poďakoval, napadol ho. Sklenenou fľašou sa ho pokúsil udrieť do hlavy, nasledoval úder do brucha a neustále bol agresívny. To už ho spacifikovali mestskí policajti. Napriek tomu, že sa policajt bránil, útočník mu poranil ruku. 43 - ročného agresora zadržali a policajt skončil na ošetrení. "Pri lustrácii osoby policajti zistili, že po mužovi bolo vyhlásené celoštátne pátranie a okresný súd naňho vydal príkaz na zatknutie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave, Mária Linkešová. 

Rastislav je bývalý vojak a podľa polície nepreberal súdne zásielky. Pátranie po ňom bolo vyhlásené pre zanedbanie povinnej výživy. Krátko po zadržaní ho vyšetrovateľ obvinil a to z útoku na verejného činiteľa. 43 - ročného muža predviedli pred senát okresného súdu. Ten riešil vec v tzv. superrýchlom konaní. "Sudca pre prípravné konanie OS TT vydal trestný rozkaz, na základe ktorého uznal obvineného za vinného z prečinu útoku na vereného činiteľa. Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere dva roky 6 mesiacov. Trestný rozkaz nie je právoplatný. Obvinený si ponechal lehotu na podanie odporu," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jana Kondákorová. Zároveň sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby. A to z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti. "Na základe príkazu trnavského súdu ho policajti eskortovali do výkonu väzby," konštatovala hovorkyňa KR PZ v Trnave, Mária Linkešová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy