Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vraždil a pálil svoje obete na záhrade. Súd mu potvrdil doživotný trest
Zdielať na

Vraždil a pálil svoje obete na záhrade. Súd mu potvrdil doživotný trest

BRATISLAVA / Padol ďalší právoplatný mimoriadny trest. Novodobému sériovému vrahovi zo Zliechova Najvyšší súd potvrdil doživotie. Miroslav Lehotský vraždil brutálnym spôsobom. Svoje partnerky zaškrtil pri sexe a telá spálil. Zaškrtil aj svojho soka v láske. Lehotského podozrievajú i z ďalších neobjasnených vrážd.

Príbeh brutálneho sériového vraha sa začína v roku 2010. Miroslav Lehotský vtedy pripravil o život svoju partnerku Sandru, s ktorou mal 1.5 ročného synčeka Mirka. Nebohá mu oznámila, že s ním už nechce žiť a chce sa odsťahovať do Česka. Počas súlože ju držal pod krkom až kým poslednýkrát nevydýchla. Jeho besnenie trvalo asi 5 minút. Telo po vražde zabalil do vreca, naložil do kočíku a cez mesto ho odviezol na záhradu. Tam ho na hromade dreva zapálil. "Jedná sa pravdepodobne o prvého sériového vraha na území Slovenskej republiky," uviedol prokurátor Michal Stanislav. 

Podobne skončila aj jeho druhá partnerka Monika, po ktorej je dodnes nezvestná jej 2-ročná dcérka Ninka. Moniku rovnako pri súloži zaškrtil, zabalil do sáčka a schoval ju do pivnice. Po týždni sa tela zbavil. Treťou obeťou bol jeho sok v láske. "Tejto osobe mala najskôr podať tabletky na spanie jeho aktuálna partnerka, ktorá obžalovaného pustila do bytu. Obžalovaný potom túto obeť tiež uškrtil po predchádzajúcom fyzickom konflikte," uviedol Stanislav. 

Zostatky nebohých sa do dnešného dňa nepodarilo nájsť. Kľúčovými dôkazmi bola ale výpoveď Lehotského spoluväzňa a jeho bývalej partnerky. Lehotský sa v minulosti k vraždám priznal, no neskôr všetko poprel. Špecializovaný trestný súd poslal napriek tomu vlani zliechovského sériového vraha do basy na doživotie. "Je nebezpečné niekomu dávať doživotie keď nemám jednoznačné dôkazy. Dáka kajúcnička príde, ktorá je sama podozrivá z účasti, nie je trestne stíhaná, všetko hodí na niekoho iného, ten dostane doživotie a ona je v pohode," povedal obhajca obvineného Jiří Martaus. 

O jeho odvolaní rozhodoval Najvyšší súd. Ten mu najprísnejší trest po zhruba hodine potvrdil. "S rozhodnutím Najvyššieho súdu som spokojný. Nakoľko v osobe obžalovaného sa jedná o veľmi nebezpečného človeka, ktorí zrejme vykonal aj viacej vrážd ako len tie za ktoré je odsúdený," uviedol prokurátor. "Môj klient odmieta akúkoľvek vraždu. Či jednu či dve, či tri, či štyri. Tvrdí, že nikoho nezavraždil," povedal Martaus. 

Lehotského odváža eskorta do Ilavskej väznice, kde strávi zbytok života. S Lehotským sa spájajú, aj iné vraždy. Jeho expriateľka vyšetrovateľov zaviedla do lesíka v Novej Dubnici, kde vykopali zostatky tiel. Komu, ale patria zatiaľ zostáva záhadou. "Jedná sa o kostrové nálezy, ktoré patrili s najväčšou pravdepodobnosťou dvom dospelým jedincom a jednému mladistvému," uviedol prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy