Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovenský sériový vrah si vypočul rozsudok. Za beštiálne vraždy dostal doživotie
Zdielať na

Slovenský sériový vrah si vypočul rozsudok. Za beštiálne vraždy dostal doživotie

BANSKÁ BASTRICA / Sériový vrah Miroslav Lehotský, ktorý je obžalovaný z troch brutálnych vrážd, ide do väzenia na doživotie. V pondelok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Rozsudok nie je právoplatný.

​Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v pondelok uznal za vinného v kauze troch vrážd obžalovaného Miroslava Lehotského. Ako potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, súd obžalovanému uložil súhrnný trest odňatia slobody na doživotie so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Rozsudok nie je právoplatný, keďže obžalovaný proti nemu podal odvolanie, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR.

Miroslav Lehotský čelil obžalobe z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinov vraždy v troch prípadoch. Obžalovaný na začiatku procesu v novembri minulého roku prehlásil, že je nevinný, využil svoje zákonné právo a odmietol k veci vypovedať.

Podľa obžaloby mal Lehotský usmrtiť uškrtením svoju družku Sandru z Českej republiky, ktorá chcela od neho odísť aj s ich synom. Druhou jeho obeťou mal byť v roku 2011 partner jeho priateľky Roman, ktorého mal obžalovaný zaškrtiť lankom v byte v Novej Dubnici. Jeho poslednou obeťou mala podľa obžaloby byť jeho ďalšia partnerka Monika, ktorú rovnako uškrtil. Všetky telá obetí mal následne po nejakom čase obžalovaný spáliť na záhrade v obci Zliechov v okrese Ilava. Obžalovaný bol v minulosti odsúdený pre trestný čin týrania blízkej a zverenej osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy