Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Manželská tragédia: Muž chcel ženu zbiť, tá ho vraj v sebaobrane bodla
Zdielať na

Manželská tragédia: Muž chcel ženu zbiť, tá ho vraj v sebaobrane bodla

DUBNICA NAD VÁHOM / Tragédia sa stala ešte v sobotu, 9. apríla, 33 - ročná žena podľa polície bodla svojho manžela, ktorý zraneniu podľahol. Ženu obvinenú z vraždy v utorok eskortovali na súd.

Len čo na súde uvidela svojich rodičov, rozplakala sa. Slzy mala v očiach po celý čas. Policajti ju obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obeťou sa stal jej manžel. "Ja som to nechcela, prečo by som si zabijála muža dva roky po svadbe," povedala Lucia pred začiatkom súdu. 

Tragédia sa stala v byte v Dubnici nad Váhom. Privolaní záchranári už mužovi pomôcť nedokázali. "Manžel ma chcel zbiť, ja som sa začala brániť, do toho zasiahol kamarát," opísala tragédiu obvinená Lucia. Luciin kamarát ju začal brániť. Jej manžel ho podľa polície napadol a začali sa biť. "Žena mala následne prejsť do kuchyne vziať kuchynský nôž a jedenkrát bodnúť svojho manžela do hrudníka," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

"Neviem prečo som zobrala ten nôž, on sa otočil a ako keby chcel na mňa zaútočil a pichol sa. Ja som ho nechcela zabiť, ja som si myslela, že som ho poškrabala," povedala Lucia. Podľa jej slov sa muža bála, pretože keď mal vypité, tak ju často bil. "Boli na vyšetrovačke, lebo ju tak zbil, že bola až čierna," konštatoval otec obvinenej Milan Švelka. "On keď mu preplo, tak ma bil, ja som sa bála o svoj život," doplnila obvinená. "Dva roky znášala fyzické útoky," vyjadril sa obhajca Jozef Podoba. Jej advokát si myslí, že obvinenie z vraždy nakoniec preklasifikujú na zabitie. Sudca ju do vyšetrovacej väzby neposlal. Stíhaná bude na slobode. Pravidelne sa musí hlásiť probačnému a mediačnému úradníkovi. "Nemôže piť alkohol, ani vycestovať," uzavrel obhajca Podoba. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy