Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajný záťah na dvojicu dílerov v Bratislave: Drogy skrývali pod skalou neďaleko paneláku, kde bývali
Zdielať na

Policajný záťah na dvojicu dílerov v Bratislave: Drogy skrývali pod skalou neďaleko paneláku, kde bývali

BRATISLAVA / Drogy skrývali na mieste, kde by to nikto nečakal. Bratislavským policajtom sa podarilo dolapiť dvoch dílerov. Tí skrývali drogy pod skalou neďaleko paneláku, kde bývali. Policajti ich navštívili a zadržali.

Dôvodom domovej prehliadky bolo podozrenie z výroby, držania a obchodovania s drogami. Polícia po tomto záťahu obvinila dvoch Bratislavčanov, 31-ročnú Zlaticu a 30-ročného Andreja. Dvojica mala dílovať drogy minimálne dva roky. U seba mali mať prevažne heroín a metamfetamín. Nedialo sa to len v byte. Podľa polície mali obaja prechovávať drogy na viacerých miestach Bratislavy. Kuriozitou je, že jedným z miest, kde drogy schovávali, bola skala neďaleko paneláku. Pre nemarenie vyšetrovania ale polícia nezverejnila miesto, kde sa nachádzali.

"Uvedené látky, mali bez príslušného oprávnenia následne po telefonickej objednávke, predávať za finančné prostriedky, presne neurčenému okruhu osôb," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Bratislave, Jana Šimunková. V skale našli 11 pokrčených alobalov, s približne 119 dávkami drogy. Išlo ale o zmes heroínu, paracetamolu a kofeínu. Podľa odborníka sa takáto zmes používa z ekonomických dôvodov, aby sa množstvo drogy zväčšilo, čím díler ušetrí. "Na jednej strane má taký tlmivý účinok a proti bolesti. Na druhej strane neuspáva, ale môže fungovať," dodal Ľubomír Okruhlica, odborník MZ SR pre závislosti.

Obvinená dvojica skončila za mrežami

Sudca rozhodol o ich väzobnom stíhaní. "A to z dôvodu tzv. preventívnej väzby a obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Obidvaja obvinení, podali voči rozhodnutiu o väzbe sťažnosť," vysvetlil Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu v Bratislave. "V prípade preukázania viny pred súdom, im hrozí za takéto konanie, trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov," dodala Jana Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy