Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Posun v kauze incidentu v Miloslavove: Prokuratúra zamietla sťažnosť tínedžerky
Zdielať na

Posun v kauze incidentu v Miloslavove: Prokuratúra zamietla sťažnosť tínedžerky

BRATISLAVA/MILOSLAVOV / V kauze 11-ročnej školáčky v obci Miloslavov, ktorú partia mladistvých opila a dobila, máme nové informácie. Vedenie polície sa zaujíma o matku tínedžerky, ktorá údajne vyčíňala najviac. Ide o policajtku. V relácii Analýzy na hrane to uviedol Štefan Hamran. Jej 16-ročnú dcéru vyšetrovateľ obvinil len nedávno.

Najnovšie pôjde na výsluch mama hlavnej aktérky incidentu. Je stále aktívnou policajtkou. "S ňou budeme mať teraz pohovor, pretože tam sú aj nejaké ďalšie veci, ktoré s ňou potrebujem prekonzultovať, keďže pracuje na takom pracovisku, ktoré bolo predmetom diskusie už aj v minulosti," hovorí prezident Policajného zboru SR, Štefan Hamran.

V tejto súvislosti policajný prezident odhalil ešte viac. "Máme tam nejaké nezrovnalosti," pokračuje Hamran. Dcéra tejto policajtky už čelí obvineniu za prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva. Proti obvineniu podala sťažnosť.

"Ktorá bola uznesením prokurátorky zamietnutá ako nedôvodná. Uznesenie o vznesení obvinenia teda nadobudlo právoplatnosť," vyjadrila sa Krajská prokuratúra v Bratislave.

Kauza v obci Miloslavov sa prevalila na začiatku januára. Incident sa udial v areáli bývalého družstva. Obeť po vyčíňaní partie okamžite potrebovala pomoc.

"Bola polícia spochybňovaná, že zrejme nekoná a matka je policajtka. Dnes vidíme, že nič sa nezamietlo pod koberec," povedal Hamran.

Pri fyzickom útoku na dievča bolo desať tínedžerov. Celé si to ešte aj nahrávali na mobil. Aktuálne sa vyšetruje ich miera účasti. Psychologický posudok už ale odhalil smutné fakty.

"U maloletej osoby boli zistené narušenia jej duševného zdravia. Je potrebné ďalej skúmať, či na duševnom zdraví maloletej poškodenej nedošlo k takzvanej posttraumatickej stresovej poruche," uviedol šéf Krajskej prokuratúry v Bratislave, Rastislav Remeta.

Na tom už pracujú znalci zo psychiatrie. Pritom jedného z tínedžerov už súd v Dunajskej Strede umiestnil do diagnostického ústavu. Obvinenej Ele hrozí polovica z trestnej sadzby 1 až 5 rokov. Stále ale ešte ostáva v hre aj prekvalifikovanie skutku, čo by jej trest mohlo zvýšiť. 

Najčítanejšie správy