Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragická noc pri Rožňave: 16-ročný mladík na motorke sa čelne zrazil s kamiónom
Zdielať na

Tragická noc pri Rožňave: 16-ročný mladík na motorke sa čelne zrazil s kamiónom

ROŽŇAVA / Tragické ráno bolo v rožňavskom okrese. Zomrel 16-ročný talentovaný športovec Štefan. Krátko po polnoci sa zrazil s kamiónom. Stalo sa to na rovnom úseku cesty pri obci Slavec. Bolamínusová teplota a pršalo. Štefan si napriek tomu sadol na motorku.

To, čo robil 16-ročný chlapec v noci a v daždi na motorke, zisťujú policajti. "Na rovnom úseku cesty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy na mokrej vozovke svojim schopnostiam a aktuálnym poveternostným podmienkam, prešiel do protismeru, kde čelne narazil do prednej časti oproti idúcej jazdnej súpravy ťahača s návesom," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

​Silný náraz motorkára odhodil naspäť do jazdného pruhu. Kamionista po zrážke ihneď prudko zabrzdil a stočil volant, čím prešiel do protismeru. Jazdná súprava ostala na ceste skrížená, ťahač otočený v protismere a náves kolmo na ceste. Záchranári boli na mieste takmer okamžite. "Vyslali sme záchranárov na pomoc zranenému. Žiaľ, už sme mu nedokázali pomôcť. Mladý muž zraneniam namieste podľahol," uviedla hovorkyňa ZZS Alena Krčová. 

"Vodič jazdnej súpravy bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý mladík, bude zisťované pri nariadenej pitve," povedala Ivanová. Hasiči spolu s políciou prehľadávali aj okolie miesta zrážky. Žiadne ďalšie zranené osoby v okolí nenašli. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave začal po zadokumentovaní dopravnej nehody trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Ivanová. Hlavný ťah v smere z Rožňavy do Rimavskej Soboty bol počas vyšetrovania nehody niekoľko hodín úplne uzavretý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy