Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Brutálny útok v pražskej škole: Študent mačetou zabil učiteľa
Zdielať na

Brutálny útok v pražskej škole: Študent mačetou zabil učiteľa

PRAHA / Brutálny útok sa odohral na strednej škole v Prahe. Študent mal učiteľa napadnúť mačetou. Policajti ho krátko po útoku zadržali. Podozrivým z tohto drastického činu by podľa ministerstva školstva mal byť študent tretieho ročníka.

​K útoku malo prísť na strednom odbornom učilišti Praha 4 v dopoludňajších hodinách. Učiteľ matematiky bol na chodbe školy na štvrtom poschodí, keď k nemu útočník prišiel a napadol ho mačetou. Keď pedagóg padol na zem, podozrivý odhodil zbraň a zo školy utiekol. Zatiaľ čo po ňom pátrali stovky policajtov a zapojený bol aj vrtuľník. Záchranári bojovali o učiteľov život. Aj napriek oživovaniu sa ho nepodarilo zachrániť. Učiteľa, bezvládne ležiaceho na zemi videl aj jeho kolega, ktorý išiel práve z vyučovania. "Videl som ho. Bolo to hrozné, bol celý od krvi a nehybne ležal," povedal kolega nebohého. 

V tom čase bolo na chodbe aj množstvo ľudí, ktorí krvavý útok videli na vlastné oči. Policajti ich vypočuli ako svedkov. Celú školu evakuovali a pre niektorých zamestnancov a študentov privolali psychológov. "Stalo sa to z ničoho nič. Sanitka, policajti pred školou, najskôr sme nevedeli, čo sa deje. Potom sme to počuli a bol to pre nás veľký šok," uviedli študenti. 

Podozrivého sa asi hodinu po útoku podarilo zadržať policajtom z oddelenia vrážd. To, že by malo ísť o žiaka miestnej školy, potvrdil popoludní aj český minister školstva. Podľa jeho vyjadrenia mal mať s učiteľom konflikt. Zrejme kvôli známkam alebo skúšaniu. "Študent mal nejaký problém v škole. V tejto chvíli je páchateľ na výsluchu, ostatné veci budeme vedieť neskôr," povedal minister školstva Petr Gazdík. Kriminalisti na mieste zaisťovali stopy stopy dlhé hodiny. Medzi nimi bola aj smrtiaca zbraň. Zatiaľ sa nevie, či študent útok na učiteľa plánoval alebo išlo o skrat. Zároveň zisťujú, odkiaľ mačetu zobral.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy