Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Takto zatkli Štefana Agha v Prahe
Zdielať na

VIDEO: Takto zatkli Štefana Agha v Prahe

PRAHA / Skrýval sa u svojich známych a telefón si balil do kovovej fólie, aby ho nevystopovali. Česká polícia zverejnila detaily zo zatknutia komplica Mariana Kočnera Štefana Agha. Neubehlo ani 48 hodín od vydania zatýkacieho rozkazu a obžalovaného doslova vytiahli z postele.

Po Štefanovi Aghovi polícia vyhlásila pátranie v sobotu. V ten istý deň sa jeho meno objavilo v databáze hľadaných osôb. Podľa medializovaných informácii sa nachádzal v zahraničí a tvrdil, že o nastúpení na výkon trestu údajne nevedel. "Slovenská polícia v krátkom čase zistila, kde smerovali jeho kroky a spravila všetko pre to, aby bol zadržaný," povedal hovorca prezídia Michal Slivka.

K jeho dopátraniu pomohla osoba zo Slovenska, ktorú bližšie slovenská polícia nešpecifikovala. Agha mala spoznať vo vlaku a vyhotoviť fotografie a videá. "Slovenskí policajti z prezidiálneho cieľového pátrania požiadali o pomoc," uviedol Slivka. Česká polícia v tomto prípade paradoxne zasiahnuť nemohla. Problémom bolo, že v tom čase nebol na Agha vydaný európsky ani medzinárodný zatykač.

​Agh bol nájdený v jednom z pražských bytov, kde sa mal ukrývať u svojich známych. Obvinený si mal byť vedomý toho, že po ňom pátra polícia a svoj mobil balil do kovovej fólie, aby ho nebolo možné vystopovať. Agh bol po zadržaní, prevedený do väzenia. "Spisový materiál poputuje štátnemu zástupcovi Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe," uviedla polícia na facebooku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy