Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Štefana Agha z kauzy zmenky zadržali v Prahe
Zdielať na

Štefana Agha z kauzy zmenky zadržali v Prahe

BRATISLAVA / Vypátral ho šikovný Slovák vo vlaku. Komplica Mariana Kočnera v kauze falšovania zmeniek televízie Markíza zadržala polícia. Po tom, čo po Štefanovi Aghovi vyhlásili pátranie, ho dolapili v Prahe. Dôvodom je, že nenastúpil na výkon trestu.

Po Štefanovi Aghovi polícia vyhlásila pátranie v sobotu. V ten istý deň sa jeho meno objavilo v databáze hľadaných osôb. Podľa medializovaných informácii sa nachádzal v zahraničí a o nastúpení na výkon trestu údajne nevedel. "Slovenská polícia v krátkom čase zistila, kde smerovali jeho kroky a spravila všetko pre to, aby bol zadržaný," povedal hovorca prezídia Michal Slivka.

K jeho dopátraniu pomohla osoba zo Slovenska, ktorú bližšie slovenská polícia nešpecifikovala. Agha mala spoznať vo vlaku a vyhotoviť fotografie a videá. "Slovenskí policajti z prezidiálneho cieľového pátrania požiadali o pomoc," uviedol Slivka. Česká polícia v tomto prípade paradoxne zasiahnuť nemohla. Problémom bolo, že v tom čase nebol na Agha vydaný európsky ani medzinárodný zatykač. Štefan Agh sa ale od toho momentu dostal do hľadáčika českej polície. V skorých ranných hodinách ho ráno zadržali v mestskej časti Praha 4. Česká polícia pre TV JOJ uviedla, že o prípade bude informovať neskôr. Štefan Agh ešte najbližšiu dobu pobudne v Česku. O jeho vydaní na Slovensko bude rozhodovať súd v Prahe.

Špecializovaný trestný súd na Slovensku vymeral 13-ročný trest ešte v októbri minulého roka. Voči tomuto rozhodnutiu sa mal údajne odvolať. Takýto postup Špecializovaný trestný súd neevidoval. Štefan Agh bol v prípade falšovania zmeniek vyčlenený na samostatné konanie. Najvyšší súd musí ešte rozhodnúť o odvolaní sa Markízy. Po zadržaní Štefana Agha sa pokúsila podať odvolanie voči rozsudku aj jeho dcéra. Kontaktovali sme aj právneho zástupcu Agha, ten sa k jeho zadržaniu nechcel vyjadriť, keďže ho v tomto prípade nezastupuje. O odvolaní jeho dcéry taktiež nevedel. "Spis bude 31. marca 2022 predložený Najvyššiemu súdu SR, na rozhodnutie o odvolaní, ktoré podala poškodená spoločnosť Markíza, a ktoré tiež podala dcéra obžalovaného. Tá súčasne požiadala o navrátenie lehoty na podanie odvolania," dodala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy