Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Streľba na sídlisku: Policajti až výstrelmi zastavili unikajúcich dílerov v aute
Zdielať na

Streľba na sídlisku: Policajti až výstrelmi zastavili unikajúcich dílerov v aute

KOŠICE / Ulicou košickej mestskej časti Dargovských hrdinov sa ozývali večer ozývali výstrely. Niektorí si mysleli, že ulicou sa ozývajú zvuky ohňostroja či petárd, avšak neskôr zistili, že išlo o výstrely z policajných zbraní. Policajti na sídlisku zadržali drogových dealerov, ktorí sa im pokúšali ujsť.

Policajti na ulici prenasledovali páchateľov z drogovej trestnej činnosti, padali aj výstrely. "My sme si mysleli, že ohňostroj, to jak na Silvestra bolo," opísal akciu obyvateľ. Policajti mali vystreliť na unikajúce auto, keďže páchatelia na výzvy nereagovali. Dokonca sa mali pokúsiť policajtov aj zraziť. "Boli z dôvodu neuposlúchnutia výzvy policajtov, následného útoku vozidlom smerujúcim na zakročujúcich policajtov a pokusu o únik z miesta činu použité donucovacie prostriedky, a to varovný výstrel," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová.

Podľa informácií TV JOJ malo dôjsť aj ku zraneniam. Údajne boli zranení policajti aj páchateľ. Polícia tieto informácie zatiaľ nepotvrdila, obyvatelia ulice na mieste videli aj záchranárov. "Kričal tu, ležal nejaký pán na zemi a už sme videli len policajné autá a mužov v kuklách asi 10 -15 ich bolo," povedal obyvateľ ulice. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, tí ošetrili muža so zlomeninou predlaktia a transportovali ho do nemocnice," uviedla hovorkyňa Operačného zdravotného strediska Alena Krčová. Či policajti na mieste zaistili aj drogy, zatiaľ jasné nie je. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Keďže momentálne prebiehajú procesné úkony, polícia zatiaľ bližšie informácie neposkytuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy