Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šoféroval opitý a v aute viezol aj svojho maloletého vnuka
Zdielať na

Šoféroval opitý a v aute viezol aj svojho maloletého vnuka

PIEŠŤANY / Nepochopiteľná nezodpovednosť. Neďaleko Vrbového havaroval opitý 53- ročný vodič, ktorý mal v dychu cez tri promile. Neváhal pri tom viesť svojho malého vnuka. Sedemročný chlapček skončil so zraneniami v nemocnici.

Nehodu vodiča na ceste medzi Vrbovým a Chtelnicou zapríčinil alkohol. Za volantom čiernej Hondy sedel 53-ročný Miroslav z Dolného Lopašova. Napriek tomu, že pred jazdou pil alkohol, vzal so sebou do auta aj malého chlapca.

"Vodič viezol v aute svojho sedemročného vnuka. Pri jazde nezvládol riadenie, zišiel s autom mimo cestu a narazil do železnej konštrukcie mosta," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave, Mária Linkešová.

Vodič nafúkal viac ako tri promile

"Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o dopravnú nehodu osobného vozidla, v ktorom sa nachádzajú dve osoby, jedna dospelá a jedna mladistvá," uviedol veliteľ zásahu Martin Piškula. Auto vo vysokej rýchlosti zrovnalo zábradlie so zemou a skončilo v poli. Vodič pravdepodobne za volantom zaspal. Niet divu, bol totiž v stave ťažkej opitosti. "Vodič pri dychovej skúške nafúkal 1,45 mg/l alkoholu v dychu, čo je viac ako tri promile. Policajti muža obmedzili na slobode a eskortovali do cely policajného zaistenia," konštatovala hovorkyňa Linkešová. 

Vnuk skončil v nemocnici

Kým starý otec skončil nezranený za mrežami, jeho sedemročného vnuka ratovali záchranári. "Na mieste sa nachádzal záchranná zdravotná služba, ktorá ošetrovala mladistvú osobu," uviedol veliteľ zásahu. Našťastie, chlapcove zranenia sa neukázali ako vážne, no na jazdu s opitým starým otcom zrejme tak skoro nezabudne. O tom, aký trest dostane 53 - ročný muž za šoférovanie s vyše tromi promile alkoholu rozhodne v najbližších dňoch Okresný súd v Piešťanoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy