Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V kauze Makóoa a Bödöra vypovedal svedok v nepriestrelnej veste
Zdielať na

V kauze Makóoa a Bödöra vypovedal svedok v nepriestrelnej veste

BANSKÁ BYSTRICA / Veľká mafiánska kauza, ktorá siaha do polície aj bývalej vlády, pokračuje. Bernard Slobodník dnes ako svedok vypovedal na súde Mariána Kučerku.

Priniesť ho muselo komando Lynx a Slebodníka v nepriestrelnej veste neopustili počas celého pojednávania. Niekdajší šéf národnej jednotky finančnej polície usvedčuje svojho podriadeného. Kučerka ho mal zaviesť do nemenovaného bratislavského hotela, v ktorom sa stretol s troma vplyvnými ľuďmi - Norbertom Bödorom, Petrom Žigom a jeho príbuzným. Za 50-tisíc eur mal Slebodník zariadiť, aby Štefan Žiga nefiguroval v korupčnej kauze. "Nič také sa nestalo, je to čistá fabulácia," tvrdí bývalý minister hospodárstva. 

V druhom skutku išlo dokonca o štvornásobok danej sumy, Ľudovít Makóo, v tom čase šéf finančných kriminalistov, dal Kučerkovi peniaze, aby sa skupina obchodníkov s palivom vyhla domovým prehliadkam a zadržaniu. Časť išla aj Slobodníkovi. "Jeho výpoveď zhodnotíme v záverečnej reči," povedala obhajkyňa Ingrid Zlochová.

Svedok s políciou spolupracuje, a tak má podľa prokurátora Matúša Harkabusa určité výhody, trestné konanie s ním je nateraz odložené. Dokopy priznáva 350-tisícové úplatky, 201-tisíc eur už vrátil. Prípad sa poriadne rozbehne budúci týždeň, vypovedať budú Norbert Bödör a Ľudovít Makóo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy