Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Garáž na Drieňovej stále neuhasili. Boli tam aj veterány, ktorých cena sa šplhá k miliónu
Zdielať na

Garáž na Drieňovej stále neuhasili. Boli tam aj veterány, ktorých cena sa šplhá k miliónu

BRATISLAVA / Šesťposchodový parkovací dom v bratislavskom Ružinove úplne neuhasili. Obrovský požiar vypukol v sobotu večer. Hasičom sa ho síce podarilo lokalizovať, no naďalej nachádzajú skryté ohniská. Bratislavskí policajti zriadili špeciálnu e-mailovú adresu.

V bezprostrednej blízkosti zhorenej budovy bol ešte aj v pondelok cítiť zápach po požiari. Na mieste sú stále policajti aj hasiči, ktorí monitorujú požiarisko. "Podľa hasičov teplota vo vnútri pri požiari dosiahla až 5000 stupňov," uviedol starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren. 

"Tá príčina bude pravdepodobne nadlho, na základe toho, že vieme čo všetko majú ľudia v garážach, majú tam strašne veľa mazív, olejov, pneumatík, majú tam butánové fľaše, ohrievače.. Nikto nevie, či tam aj nebol pustený nejaký ten ohrieva," hovorí veliteľ ružinovských hasičov Nikolaj Gečevský. 

"Preto sa ten požiar v podstate nedal zahasiť, hasiči v podstate udržiavali ten oheň, aby sa nerozširoval a tá budova musela vyhorieť," uviedol Martin Chren. 

Čo sa týka stability budovy a toho, či sa vôbec ľudia dostanú k svojim veciam, autám a motorkám, ktoré požiar nezničil, je otázne. Hlavné slovo bude mať statik. "Na základe toho čo sa udialo, je veľká šanca, že sa to môže naďalej poškodiť a niektoré časti aj popadať," dodal Gečevský. 

Podľa informácií TV JOJ mal jeden z poškodených v garážovom dome zaparkovaných niekoľko veteránov. Ich hodnota sa šplhá k jednému miliónu eur.  Celková kapacita parkovacieho domu bola 599 miest. Obsadených malo byť do 400. Už teraz je jasné, že škody po ničivom požiari sa budú pohybovať v miliónoch. "V súvislosti s vyšetrovaním tohto prípadu bola zriadená aj emailová adresa na ktorej nás môžu občania kontaktovať v prípade, ak boli svedkami tohto požiaru a disponujú informáciami ktoré by pomohli pri objasňovaní príčin požiaru," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Na e-mailovú adresu poziardrienova@minv.sk môžu rovnako písať aj poškodení ľudia, ktorým požiar zničil majetok. Parkovací dom na Drieňovej patrí bratislavskému garážovému družstvu. Členovia jej predstavenstva, s ktorými sme v telefonickom kontakte, v týchto dňoch zasadajú a v spolupráci s políciou riešia ďalšie možné kroky. "Budú musieť si sadnúť a dohodnúť sa čo s tým, lebo tá ruina tam naozaj nemôže zostať z hľadiska bezpečnosti," dodal Gečevský. 

"Dôležité je povedať, že dnes nie sú známe žiadne závery, dnes nie je vôbec nič známe, o príčinách, ktoré mohli byť, je niekoľko teórií, ale vyšetrovanie sa ešte len rozbieha, a vôbec ani nie je známe čo by s tou budovou mohlo byť, aj keď teda laický odhad niekoľkých odborníkov s ktorými som sa rozprával, bol že tá budova bude musieť byť zrúcaná," dodal starosta Ružinova Martin Chren. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy