Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž dostal 12 rokov za sexuálne zneužívanie detí. Využiť mal aj mladé dievčatá z vlastnej rodiny
Zdielať na

Muž dostal 12 rokov za sexuálne zneužívanie detí. Využiť mal aj mladé dievčatá z vlastnej rodiny

ŽILINA / Rozsudok nad Máriom z Dolného Kubína, ktorý je obžalovaný zo sexuálneho zneužívania, padol na Okresnom súde v Žiline. Tento vysokoškolsky vzdelaný muž, sa mal svojich trestných činov dopustiť na malých deťoch. Sú medzi nimi aj dcéry zosnulej sestry jeho manželky.

Podľa obvinenia, inžinier z Oravy na svoje zvrhlé chúťky využíval mladučké dievčatá aj v čase, keď bola jeho žena v práci, alebo dokonca v kostole. A neštítil sa toho, aby od detí žiadal rôzne sexuálne praktiky. "Okresný súd v Žiline uznal obžalovaného za vinného zo sexuálneho zneužívania a pokračovacieho prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže," vysvetlila hovorkyňa KS v Žiline, Anna Dudová Záborská. Vzhľadom na nechutnosti, ktorých sa mal dopustiť, nie je možné medializovať konkrétne podrobnosti tohto citlivého prípadu, v ktorom si už Mário vypočul svoj verdikt.

"Trest odňatia slobody vo výmere 12 rokov so stredným stupňom stráženia," dodala Dudová Záborská. No sudca mu nariadil aj ochranné sexuologické liečenie ústavnou formou. "Tiež povinnosť nahradiť škodu štyrom poškodeným z titulu sťaženia spoločenského uplatnenia a trom poškodeným z titulu morálnej škody," vysvetlila Dudová Záborská. Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je. "Keďže prokurátor podal odvolanie a ostatné strany si ponechali lehotu na podanie opravného prostriedku," dodala Dudová Záborská. Týmto prípadom sa teda bude ďalej zaoberať Krajský súd v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy