Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena obvinená z vraždy na Spiši, nie je stále vo väzbe. Je strážená na nemocničnom lôžku
Zdielať na

Žena obvinená z vraždy na Spiši, nie je stále vo väzbe. Je strážená na nemocničnom lôžku

SPIŠ / Od otrasnej vraždy na Spiši ubehlo už pár dní. 38-ročná Eva, ktorá je z vraždy obvinená, stále nie je vo väzobnej cele. Dôvodom je aj jej hospitalizácia. Do nemocnice sa dostala kvôli neúspešnému pokusu o samovraždu.

Keďže je zranená žena stále hospitalizovaná v spišskonovoveskej nemocnici, je to aj výnimočný stav, čo sa týka väzobného stíhania. Pre jej zdravotný stav, na teraz nemôže ísť do väzobnej cely. V nemocnici sa pri nej striedajú policajné hliadky, Eva je totiž zadržaná a už aj obvinená z vraždy. Neputovala tak ani do CPZ. Strážená je na nemocničnom lôžku.

"Policajta a prokurátora netlačí lehota zadržania. Návrh na vzatie do väzby, ak existuje niektorý z dôvodov väzby, môžu podať aj neskôr. Je ale na uvážení prokurátora, ako to vyhodnotí vzhľadom na jej zdravotný stav," vysvetlil hovorca Ministerstva spravodlivosti SR, Peter Bubla. Podľa stanoviska Ministerstva spravodlivosti SR, je teda možné podať zo strany prokurátora návrh na väzbu, až keď sa jej zdravotný stav zlepší. 38-ročná žena je ale stabilizovaná a mimo ohrozenia života. Návrh na väzbu podal prokurátor sudcovi 18. februára popoludní. "Prokurátor v prípade obvinenej, navrhuje tzv. "útekovú" a "preventívnu" väzbu," dodala Jarmila Jánová, hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Pri bežných situáciách je rozhodovanie o väzbe za účastí obvineného

Sudca osobu za zatvorenými dverami súdnej siene vypočúva. No zaujímavosťou je, že v prípadoch hospitalizácie obvineného, existuje aj výnimka, teda bez vypočutia obvinenej osoby. "To znamená, že v prípade pretrvávajúcej potreby hospitalizácie obvinenej, na základe posúdenia ošetrujúceho lekára, môže sudca pre prípravné konanie rozhodnúť o väzbe, aj bez výsluchu samotnej obvinenej," vysvetlila Jánová."Do väzby môže byť vzatá aj obvinená, ktorá vyžaduje lekársku starostlivosť. Ak sa sudca rozhodne vziať ju do väzby, môže byť umiestnená do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne," dodal Bubla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy