Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nešťastie na koľajniciach: Električka zrazila chodca
Zdielať na

Nešťastie na koľajniciach: Električka zrazila chodca

BRATISLAVA / Na Vajnorskej ulici v hlavnom meste si chodec chcel pravdepodobne skrátiť prechod cez cestu a električkovú trať. Vodička električky už nedokázala zabrániť kolízii. Na mieste zasahovali záchranné zložky a električkový úsek bol desiatky minút neprejazdný, na linke číslo 4 môžu byť meškania.

K tragickej udalosti došlo okolo pol ôsmej večer. V tom čase prechádzala električka s číslom 4 medzi zastávkami Magnetová a Jurajov Dvor. Vodička si na koľajisku všimla muža v tmavom oblečení, ktorý ležal blízko trate a opieral sa o koľaj. "Aj napriek okamžitému použitiu výstražného znamenia a následne aj bŕzd nedokázala zrážke s mužom pre krátku vzdialenosť zabrániť," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Jana Šimunková. 

​Záchranári už mužovi pomôcť nedokázali. Jeho telo ostalo zakliesnené pod električkou. Náraz bol taký silný, že telo ostalo pod zadnou časťou električky. Vodička sa podrobila aj dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na miesto dorazil aj psychológ dopravného podniku, ktorý žene pomáhal. Cestujúcim sa nič nestalo. To, či si starší muž chcel siahnuť na život takýmto spôsobom alebo bol pod vplyvom alkoholu, ukáže až policajné vyšetrovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy