Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ľudia počuli streľbu a smrteľné stonanie. Polícia však zraneného nenašla
Zdielať na

Ľudia počuli streľbu a smrteľné stonanie. Polícia však zraneného nenašla

LUČENEC / Krik, hádka, obrovské vzlyky a aj dva výstrely. Tieto zvuky vychádzali z húštiny neďaleko rodinných domov v časti Vinica pri Lučenci. To bol dôvod, prečo ľudia privolali políciu.

"Moja sestra a neter počuli vravu a vzlyky blízkosti našich domov. Hádku medzi nejakými osobami a do toho bolo počuť streľbu," opísal incident oznamovateľ Ján. Padol jeden výstrel, potom počuli ako začal niekto strašne revať. Zvuk im pripomínal ľudský ston.

"Mali pocit, že to stoná alebo vzlyká osoba, ktorá sa bojí o svoj život," priblížil zvuky Ján. "Znelo to tak, že niekto je v ohrození a potrebuje pomoc. To bol dôvod, prečo volali políciu. Keď na miesto prišla hliadka, zaznel druhý výstrel. Po preverení políciou sa zistilo, že nikto v tejto oblasti nepoľuje, tak sa začala akcia pátracia," doplnil oznamovateľ. Pátrať začali policajti ešte včera večer. Ihneď po prijatí informácie. Prečesávali ťažšie dostupný a zarastený terén. "Musím pochváliť celý prístup policajného zboru, ktorý bol veľmi rýchly, reaktívny, okamžite nasadený," reagoval Ján na prácu polície. Nielen policajti, ale aj hasiči pomáhali. V náročnom teréne sa snažili vytvoriť rojnicu a prejsť tak celý úsek. Územie monitorovali aj pomocou dronu. "Polícia v LC vykonala v súvislosti s touto informáciu preverovanie, no nič konkrétne, čo by mohlo s týmto oznámením priamo súvisieť sa zistiť nepodarilo. S informáciami však aj naďalej pracujeme," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy