Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prišiel o oko len preto, lebo si dovolil zatrúbiť na iných vodičov
Zdielať na

Prišiel o oko len preto, lebo si dovolil zatrúbiť na iných vodičov

KOMÁRNO / Dôchodca z Komárna prišiel o oko len preto, lebo si dovolil zatrúbiť na iných vodičov. Dvoch mužov, ktorí sa družne rozprávali cez okienko, chcel upozorniť na to, že sú prekážkou vo výjazde na hlavnú cestu. Jeden zo šoférov k nemu prišiel a päsťou mu doslova vyrazil oko. Potom nastúpil do svojho auta a odišiel bez toho, aby zranenému dôchodcovi zavolal aspoň sanitku.

Chcel vyjsť na hlavnú cestu

"Ja som sedel v aute, on otvoril dvere a päsťou mi udrel do pravého oka," opísal minúty udalosti pán Gabriel. Pán Gabriel mieril domov z obchodu, chcel vyjsť na hlavnú cestu, keď auto pred ním zastalo. Pristavilo sa pri ňom iné auto a vodiči sa cez stiahnuté okienko začali rozprávať. "Ja som na nich zatrúbil, aby ma pustili, nepohli sa," pokračoval v opise vodič s vybitým okom. 

Bez slova odišiel z miesta

Po ďalšom zatrúbení auto stojace pred pánom Gabrielom odišlo. Vzápätí 38 - ročný vodič druhého, bieleho auta, zacúval pred škodovku dôchodcu. Vystúpil a namieril si to rovno k nemu. "A ako mal strýko stiahnuté okno, hovorí mu, že prečo nejdeš ďalej, on chytil a otvoril dvere a jednu mu napálil pravou rukou takú, že mu oko vytieklo," uviedla neter vodiča, Denisa Doležajová. "Vôbec nehovoril nič, išiel naspäť do auta, ja som mu zakričal, vybil si mi oko, zavolaj záchranku, odišiel," doplnil Gabriel. "Videl, že mu krváca oko, strieka mu z toho krv, napriek tomu sadol do auta a odišiel preč," okomentovala konanie vodiča Denisa. 

Útočník sa sám prihlásil na polícii

Pán Gabriel sa v šoku vybral na pohotovosť. Odtiaľ ho sanitka okamžite brala na očnú kliniku do Nitry, kde mu zranené oko museli vybrať. "Veľké bolesti som mal, rozbil mi rohovku a celé oko," povedal o svojich zraneniach Gabriel. "62 rokov má, v živote sa nepobil s nikým, nehádal sa s nikým, on je typ nekonfliktného človeka, kľudný človek, ktorého nevytočíte ani keď mu neviem čo spravíte," vyjadril sa neter Denisa o svojom strýkovi. O útoku na dôchodcu informovala políciu lekárka z pohotovosti. Útočník, ktorý pomoc neposkytol sa údajne prihlásil sám. "A vlastne tomu chlapcovi volali z polície, nech sa ide udať," vysvetlila Denisa. "Vyšetrovateľ OKP v Komárne začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Viktória Borloková. "Som na dne teraz, úplne zničený," reagoval Gabriel. Podľa zákona za tento skutok hrozí 2 až 5 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy