Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šofér zrazil dvoch neosvetlených chodcov. Jeden z mužov mal 3 promile, druhý ani nebol schopný fúkať
Zdielať na

Šofér zrazil dvoch neosvetlených chodcov. Jeden z mužov mal 3 promile, druhý ani nebol schopný fúkať

SENICA / Po zrážke skončili v nemocnici. Hovoríme o dvoch mužoch, ktorých v noci na Záhorí zrazilo auto. Jeden z nich nafúkal viac ako 3 promile, druhý ani nebol schopný fúkať. Polícia hľadá svedkov nehody.

Dvaja kamaráti, tlačiaci invalidný vozík, ktorý bol plný ich osobných vecí, išli po ceste neďaleko obce Moravský sv. Ján a hraničným priechodom s Rakúskom. Cesta je bez pouličného osvetlenie, ďaleko od domov a autá tu preto idú rýchlejšie. Nikto by ani len nečakal, že krátko po polnoci sa tu budú pohybovať chodci. Muži síce išli po krajnici, no boli bez akýchkoľvek osvetlenia, či reflexných prvkov. Vodiča dokonca malo oslepiť oproti idúce auto.

38-ročný vodič Wolksvagenu si ich teda zrejme nevšimol a pravou stranou do nich narazil. Mužov po náraze odhodilo mimo cesty a veci boli porozhadzované vo vzdialenosti niekoľkých metrov. Okrem policajtov zasahovali na mieste aj záchranári. 57, ako 44 ročný muž sa pri náraze zranili a potrebovali ošetrenie. "Dopravná nehoda si vyžiadala dvoch zranených mužov. Prvý z nich utrpel polytraumu, teda viaceré zranenia celého tela. Druhý mal úraz hlavy a komplikované poranenie nohy. Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice. Obaja boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," povedala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

"Policajti po príchode na miesto nehody podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. Výsledky testov dvojice však boli zarážajúce. Starší totiž nafúkal viac ako tri promile, druhému sa to nepodarilo. Nariadený mu bol preto odber krvi. Čo na tejto neosvetlenej ceste o pol noci robili a kam mali namierené sa zatiaľ nevie. Policajti nehodu vyšetrujú a o pomoc žiadajú aj prípadných svedkov.

"Ak ste boli priamym svedkom zrážky, prípadne ste dvojicu mužov pred nehodou na ceste III. triedy videli a viete potvrdiť, či boli osvetlení, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158," dodala Antalová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy