Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zlodej chcel vykradnúť dom imobilného muža, prekvapila ho polícia
Zdielať na

Zlodej chcel vykradnúť dom imobilného muža, prekvapila ho polícia

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Chytili ho priamo pri čine. 31-ročný zlodej sa v Slovenskej Ľupči vlámal do domu imobilného dôchodcu. Kým spal, chcel ho vykradnúť, no nevyšlo to. Policajti ho našli skrytého v izbe. Odhaliť ho pomohla namontovaná foto pasca.

Zlodej chcel vykradnúť dom aj napriek tomu, že na poschodí spal v tom čase chorý dôchodca. Vedel, že muž je imobilný a tak by ho pri krádeži nevyrušil.

Zlodej ale nepočítal s tým, že sa o jeho pohybe dozvie polícia. Príbuzní totiž v dome namontovali fotopasce. Keďže z domu zmizli veci aj v minulosti. Keď zariadenie zachytilo pohyb 31-ročného muža, prekvapili ho policajti. Ukryť sa pokúšal vo výklenku pri stene. "Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici mu vzniesol obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová. 

V piatok popoludní priviedli muža na Okresný súd v Banskej Bystrici. Sudca rozhodol, že ho budú stíhať väzobne. Podľa polície kradol viackrát, trestne stíhaný bol aj v minulosti. Okrem toho našli policajti v garáži páchateľa katalyzátor, ktorý ukradol z auta v Slovenskej Ľupči a pokúsil sa ho predať cez internet. Obvinili ho už aj za toto. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy