Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická dopravná nehoda pripravila o život mladého vodiča
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda pripravila o život mladého vodiča

BUDIMÍR (OKR. KOŠICE OKOLIE) / Ďalšia smrteľná dopravná nehoda. 25-ročný vodič bez brzdenia vrazil do stromu pred obcou Budimír. Po zrážke ho vyhodilo z auta cez zadné sklo na pole. Mladík na mieste zraneniam podľahol a pomôcť mu nedokázali už ani záchranári. Ide už o šiestu dopravnú nehodu v Košickom kraji, pri ktorej vyhasol ľudský život.

K tragickej dopravnej nehode došlo 8.februára, krátko pred deviatou hodinou večer, v smere z Prešova do Budimíra. Vodič s autom prešiel do protismeru, kde zišiel z cesty a narazil do stromu. Silný náraz auto otočil a narazilo do ďalšieho stromu. Kusy plechov a plastov boli porozhadzované po okolí. Vodič podľa stôp ani nebrzdil a po zrážke so stromom vyletel cez zadné sklo von. Telo odhodilo až do niekoľkých metrov. Vodič pravdepodobne nebol pripútaný. Vrak auta spozoroval až vodič, ktorý išiel neskôr okolo. Keď si všimol nehybné telo na poli, okamžite zavolal záchranku. "Žiaľ, vyslaní záchranári už mužovi nedokázali pomôcť. Utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," vysvetlila hovorkyňa OS ZZS SR, Alena Krčová.

"To, či vodič pred jazdou požil alkoholické alebo iné omamné a psychotropné látky, bude zisťované pri nariadenej pitve," dodala hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová. Polícia, ale aj hasiči zisťovali aj to, či mladík sedel v aute sám. "Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia, prehľadávali okolie z dôvodu, či sa tam nenachádza ďalšia osoba," vyjadrila sa Jana Matis Libová, hovorkyňa HAZZ v Košiciach. Čo presne sa pri nehode stalo, prečo mladík nebrzdil, či zaspal, alebo mu náhodou prišlo zle, budú zisťovať policajti. "Policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy