Zatiahnuté
26°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Alkohol počas jazdy: Rušňovodič nafúkal viac ako 2 promile
Zdielať na

Alkohol počas jazdy: Rušňovodič nafúkal viac ako 2 promile

Archívne video Archívna reportáž

DUNAJSKÁ STREDA / Potom, čo nezastavoval na pravidelných linkách policajti nariadili rušňovodičovi dychovú skúšku. V dychu mal 2,5 promile. Teraz mu hrozí 2 až 5 rokov vo väzení. Viezol cestujúcich z Komárna do Bratislavy. V polovici trasy musel šichtu predčasne ukončiť. Údajne to nebolo po prvýkrát, čo si takto vypil.

Na základe požiadavky pracovníkov železníc policajti odhalili rušňovodiča, ktorý bol v práci opitý. "Policajti mu v dychu krátko pred 19.00 h včera namerali 1,26 mg/l čo je viac ako 2,5 promile alkoholu v dychu," informovali na sociálnej sieti policajti. 

Pracovníci železníc si všimli, že vlaková linka nezastavila na pravidelných zastávkach. "Ďalšiu jazdu mu zakázali, obmedzili ho na osobnej slobode a eskortovali do cely policajného zaistenia," napísali policajti vo svojom príspevku. Vo vlaku malo byť 20 ľudí, nikto sa nezranil. 

Hrozí mu 2 až 5 rokov

Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy zadržal a obvinil 51 - ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky pri výkone povolania. "Vyšetrovateľ ho stíha v tzv. super rýchlom konaní, to znamená, že do rozhodnutia o vine a treste zostáva obvinený muž v cele policajného zaistenia," uviedli na policajnej stránke. V tomto prípade rušňovodičovi hrozí 2 až 5 rokov. 

Povinné dychové skúšky

Po tomto incidente Železničná spoločnosť Slovensko nariadila povinné dychové skúšky na alkohol pre kompletný vlakový personál pred nástupom do práce i po jej skončení. "Situácia je o to smutnejšia, že išlo o človeka, ktorý pre nás spoľahlivo viedol vlaky viac ako 35 rokov. Takéto incidenty nebudeme tolerovať, vrhajú zlé svetlo na našich rušňovodičov," informoval riaditeľ odboru komunikácie a hovorca železníc, Tomáš Kováč. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy