Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia pri Leviciach. Havária si vyžiadala životy troch mladých ľudí
Zdielať na

Tragédia pri Leviciach. Havária si vyžiadala životy troch mladých ľudí

LEVICE / Mimoriadne tragická nehoda sa stala v piatok večer na ceste medzi Hornou Sečou a Levicami. O život traja mladí ľudia a 17-ročný chlapec bojuje o život. Všetko spôsobila čelná zrážka. Jedna z obetí 19-ročný chlapec by na druhý deň oslávil dvadsiate narodeniny.

27-ročný vodič, išiel do Levíc na oslavu. Podľa predbežných zistení nezvládol vo vysokej rýchlosti prejazd zákrutou a dostal šmyk. Prešiel do protismeru a skrížil cestu vozidlu, ktoré išlo oproti. Vozidlá sa zrazili čelne.

"Vodič, po prejazde zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. Po náraze vodič z Renaultu vypadol a skončil v priekope. "Vodič sa nachádzal mimo vozidla bol zranený, poskytli sme mu pred lekársku pomoc," povedal veliteľ zásahu HaZZ Levice Viliam Pánsky. 

Druhé auta vyletelo z cesty a skončilo v poli. V ňom sa viezli traja mladí ľudia. Posádka zostala vo vozidle zakliesnená. Žena s mužom, ktorí sedeli na predných sedadlách zrážku neprežili. 

Išlo o 18-ročné dievča a jej 19-ročného kamaráta ten auto riadil. Alexander by na druhý deň oslávil dvadsiate narodeniny. Katarínu bol vyzdvihnúť v práci a cestovali z Levíc. Vzadu sedel aj 17-ročný chlapec, ten je ťažko zranený. "Pomocou hydraulického náradia sme jedného účastníka vystrihli a odovzdali do opatery ZZS," uviedol Pánsky. 

Počas prevozu do nemocnice zomrel aj 27-ročný vodič, ktorý do nich narazil. Okolnosti nehody polícia vyšetruje. "Prípadné požitie alkoholu bude u vodičov zisťované pri pitve," dodala Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy