Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nehoda dvoch áut odstavila železničnú dopravu. Jedno z vozidiel skončilo na koľajniciach
Zdielať na

Nehoda dvoch áut odstavila železničnú dopravu. Jedno z vozidiel skončilo na koľajniciach

VEĽKÁ LOMNICA / Po zrážke dvoch áut, skončilo jedno z nich na koľajniciach. V jazde tak okrem vozidiel nemohol pokračovať ani vlak, ktorý smeroval do Starej Ľubovne. Nehoda sa stala včera večer vo Veľkej Lomnici.

"Tu som vychádzal z roboty, oproti mne išiel šialenec, nabúral priamo," opísal priebeh nehody vodič osobného auta. Vychádzal z areálu firmy, odbočil doprava, keď sa odrazu v jeho jazdnom pruhu na neho rútilo iné auto.

"Ja som to chcel ešte stočiť, ale som nemal ako," pokračoval. Strhol volant, no náraz bol taký silný, že s autom skončil na koľajniciach. Vlak smerujúci do Starej Ľubovne tak do cieľa doraziť nemohol. Zastavil pred priecestím. Druhé vozidlo ostalo poškodené na ceste.

"Airbagy mi vystrelili, začalo mi horieť v aute, vyšiel som von a rýchlo som volal políciu a až potom prišiel ten chalan," doplnil.

"Po príchode na miesto osoby už boli mimo vozidiel, nepotrebovali ošetrenie a vozidlá sme zabezpečili proti požiaru," objasnil veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku, Pavol Kaňuk.

Vodič, ktorý dopravnú nehodu spôsobil, najprv na kameru hovoril, no o pár minút si to rozmyslel a neprial si, aby sme rozhovor zverejnili. Prečo vošiel do protismeru vysvetlil druhému vodičovi hneď po zrážke. "Že mu odtrhlo koleso že vraj," uviedol poškodený. Škodovka mala odtrhnuté koleso, ale či došlo k jeho poškodeniu už počas jazdy, alebo až po náraze je zatiaľ neznáme. 

Verzií bolo zo strany druhého vodiča viac. "Presné príčiny a okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania. Dychová skúška na alkohol bola u vodičov negatívna," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy