Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lekár odmietol fúkať, zadržala ho polícia. Pri domovej prehliadke uňho našli nelegálne zbrane
Zdielať na

Lekár odmietol fúkať, zadržala ho polícia. Pri domovej prehliadke uňho našli nelegálne zbrane

PRIEVIDZA / Samopaly, guľovnice či lovecké zbrane. To je len časť arzenálu, ktorý našli policajti v byte 67-ročného lekára. V ambulancii mal dokonca granáty. O lekárovi sme hovorili už v pondelok, 31.1. Zadržali ho, lebo odmietol na pohotovosti, kde ordinoval, fúkať.

67-ročného lekára eskortovali na okresný súd v Prievidzi v priebehu jediného týždňa druhý krát. Najskôr tu bol v utorok za to, že odmietol na pohotovosti kde slúžil fúkať.


"Sudca vydal trestný rozkaz, ktorému obvinenému za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložil trest odňatia slobody na 3 mesiace s podmienečným odkladom  výkonu tohto trestu na skúšobnú dobu 16 mesiacov," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. 

Zároveň mu uložil zákaz vykonávať lekárske povolanie po dobu 16 mesiacov. Obvinený podal voči trestnému rozkazu odpor, takže nie je právoplatný. Dve hodiny po tom, ako ho pustili zo súdu, ho policajti zadržali opäť. Našli u neho nelegálne zbrane.

Policajti u neho urobili domovú prehliadku preto, lebo im povedal, že alkohol nepije. Vraj konvertoval na islam. Či je to naozaj tak, nám prezradiť nechcel. "To je osobné," povedal nám obvinený. 

"Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania si mal obvinený vo svojom byte v Prievidzi bez povolenia hromadiť  strelné zbrane a hromadne účinné zbrane," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

Muži zákona našli v jeho byte desiatky zbraní. Okrem iného aj samopaly, guľovnice a lovecké zbrane. Policajti dôkladne prehliadli aj jeho ambulanciu. Podľa našich informácií v nej našli granáty.

Tri granáty poslali na expertízu, ktorá určí či sú výbuchu schopné.

R5: Dušan Šimko,
PRIMÁTOR, MESTO NOVÁKY
"Chcem veriť, že sa také niečo nepotvrdí, lebo to by bolo vlastne ohrozenie všetkých ľudí, aj celej polikliniky, tu je bytovka, úplne v blízkosti dokonca dve bytovky a o to by to bolo hroznejšie, keby sa to potvrdilo," uviedol primátor mesta Nováky, Dušan Šimko.

Lekára najnovšie obvinili zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "To som naozaj šokovaný, zhrozený a vôbec som niečo také nečakal," doplnil Šimko.

Sudca ho nakoniec poslal do väzby pre dôvodnú obavu, že by na slobode mohol pokračovať v trestnej činnosti. Najbližšie týždne tak strávi za múrmi ilavskej väznice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy