Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za vyhrážky prezidentke im hrozilo doživotie, vyviazli s pokutou
Zdielať na

Za vyhrážky prezidentke im hrozilo doživotie, vyviazli s pokutou

NITRA / Františkovi a Zuzane hrozilo doživotie za terorizmus, no zaplatia len finančnú pokutu. Za výhražný odkaz vláde a prezidentke tak za mreže nepôjdu, rozhodol o tom okresný súd v Topoľčanoch.

Dvojica bola v putách predvedená ešte v apríli minulého roku. Prezidentke, vláde a Slovenskej informačnej službe poslali list, v ktorom pod hrozbou likvidácie budov či áut žiadali demisiu všetkých ministrov.

Právna kvalifikácia skutku sa počas posledných mesiacov viackrát menila, po krátkom pobyte vo väzbe sa odsúdený muž pozrie na slobodu. Pred súdom sa spolu so svojou kamarátkou zodpovedal za útok na orgán verejnej moci, šírenie poplašnej správy a násilie voči skupine obyvateľstva. "Obaja obžalovaní doznali vinu v celom rozsahu a svoje konanie oľutovali," povedala hovorkyňa nitrianskeho súdu Lena Kiradžiev.

Zuzana musí zaplatiť 1 500 eur, Františkova pokuta je dvojnásobná, navyše musel štátu odovzdať tlačiareň použitú na zhotovenie daného listu. Obhajca ani prokurátor sa proti verdiktu neodvolali, a tak s najväčšou pravdepodobnosťou nechajú uplynúť zákonnú lehotu, po ktorej rozsudok nadobudne platnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy