Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladá rodina s dvoma deťmi prišla úplne o všetko: Ich farmu zachvátil požiar
Zdielať na

Mladá rodina s dvoma deťmi prišla úplne o všetko: Ich farmu zachvátil požiar

LADCE (OKR. ILAVA) / Zacharovcom, ktorí majú v Ladcoch farmu, vzali plamene strechu nad hlavou. Mladá rodina s dvoma deťmi prišla úplne o všetko. Napriek nešťastiu, ktoré ich postihlo, sú šťastní, že zachránili všetko, čo je pre nich najdôležitejšie. Podarilo sa im zachrániť deti a 80 zvierat.

Svoj domov mali na Čarovnom dvore, ako ho nazvali, ten sa im ale pre požiar takmer rozplynul. "Zhorelo nám tam desať rokov života," vyjadrila sa Nikoleta Zacharová. Nikoletin manžel nebol doma, ona a dve deti už zaspávali, keď sa v mobilnom dome začal šíriť dym. "Som na deti hodila bundy a vyniesla som ich von, strašne sa to rýchlo rozšírilo," dodala Nikoleta. "Ona sa zachovala ozaj tak od srdca, to, čo prvé potrebovala, čo je pre nás najdôležitejšie, deti a zvieratá, to išla zachrániť," vysvetlil Jozef Zachar.

Nikoleta zariskovala a do horiaceho domu sa vrátila aj po zvieratá. V domčeku zostala sučka a päť šteniat. "Ja som sa aj chcela vrátiť po nejaké veci, ale to sa už nedalo, keď som šla pre to posledné šteňa, tak mi vlasy obhoreli," dodala Nikoleta. Mladá rodina prišla o všetko, Jozef zachraňoval aj zvieratá z maštale, v ktorej sa začal šíriť dym. Zhoreli im sedlá, krmivo pre zvieratá, peniaze, elektronika, ale aj dôležité doklady. "Papiere od psov, pasy od koní. To je tá najdrahšia záležitosť," dodal Jozef. Mladá rodina potrebuje pomoc nielen pre svoje deti, ale aj pre zvieratá. Pomáhajú im ľudia z okolia. Kamaráti vytvorili transparentný účet, no napriek nešťastiu, ktoré ich postihlo, je mladá rodina šťastná, že sú v poriadku oni, aj zvieratá. Teraz bývajú v dome, ktorý im poskytol bratranec, najšťastnejší by ale boli pri svojich zvieratách. "Najviac potrebujú vlastný domov, presťahovať takúto farmu nie je sranda, nájsť ten priestor je naozaj ťažké," vyjadril sa aj bratranec Ján Holický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy