Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Najprv útočil na svoju mamu, potom na policajnú hliadku. Na policajtov aj vystrelil
Zdielať na

Najprv útočil na svoju mamu, potom na policajnú hliadku. Na policajtov aj vystrelil

DUNAJSKÁ STREDA / Dvadsaťdvaročný muž z Kvetoslavova najprv útočil na svoju mamu, potom aj na policajnú hliadku, ktorú zavolala. Dokonca na policajtov vystrelil. Vo väzbe teraz čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa.

Policajná hliadka bola vyslaná k domácej hádke v Kvetoslavove. Agresívny 22-ročný Kristián sa najprv začal svojej mame vyhrážať, vzápätí na ňu zaútočil. Keď policajti vošli do domu, sa opäť zjavil, ale už s pištoľou v ruke.

"Muž začal verbálne napádať hliadku, že jemu to je už jedno, chce sa dostať do basy a pokiaľ treba, tak aj policajtov pozabíja," priblížil riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dunajskej Strede, Peter Both.

Nezostal len pri tom, zo vzduchovej pištole kalibru 5,5 milimetra na policajtov dokonca vystrelil. "Našťastie nikoho netrafil a vzápätí bol spacifikovaný a obmedzený na osobnej slobode," uviedol Both. 

"Na základe zistených a následne overených skutočností môžeme konštatovať, že mladík mal šťastie, že nenatrafil na akčnejších policajtov, ktorí v medziach zákona mohli oveľa radikálnejšie využiť svoje oprávnenie na použitie služobnej strelnej zbrane," povedal Both.

Kristián, ktorý bol doposiaľ riešený len za drobné priestupky, tak skončil v cele policajného zaistenia. To, či bol v čase skutku pod účinkom omamných látok, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

"Voči mužovi vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vzniesol obvinenie za trestný čin útoku na verejného činiteľa, na základe príkazu sudcu okresného súdu bol aj vzatý do väzby," povedal Both.

Za uvedený skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy