Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na cintoríne podpálili kríže a poškodili hroby. Na svedomí to majú tínedžeri
Zdielať na

Na cintoríne podpálili kríže a poškodili hroby. Na svedomí to majú tínedžeri

VRANOV NAD TOPĽOU / Neznámi páchatelia podpálili 27.12. výzdobu pri Kaplnke Lurdskej Panny Márie a následne sa pustili do hrobov na cintoríne. Udialo sa to počas vianočných sviatkov. Zatiaľ, čo si väčšina ľudí vychutnávala doma sviatočnú atmosféru, oni nerušene vyčíňali na pietnom mieste. Vlámali sa aj do domu smútku, kde rozbili okno a rozkopali dvere zadného vchodu. Polícia ich vypátrala, skutku sa dopustil 14-ročný miestny chlapec spoločne s len 13-ročnou kamarátkou.

Vytrhnuté drevené kríže opačnou stranou zapichnuté do zeme našli 27.12. po príchode na cintorín viacerí pozostalí, keď prišli zapáliť sviečky na hroby ich blízkych. Vandali na cintoríne vytrhli zo zeme najmenej 18 krížov. Niektoré zlomili a niektoré dokonca podpálili.

Páchatelia na cintoríne podpálili aj viac ako meter vysoké kompostoviská s rozložiteľným odpadom. Stopu po sebe nechali aj na hlavnom kríži.


"14-ročný chlapec bol obvinený z trestného činu hanobenie miesta posledného odpočinku, jeho kamarátka sa vzneseniu obvinenia vyhla, nakoľko jej vek ju nedovoľuje trestne stíhať," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy