Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dve dôchodkyne bez reflexných prvkov neprežili zrážku s autom. Jedna zomrela pred očami kamarátky, druhá pri dome
Zdielať na

Dve dôchodkyne bez reflexných prvkov neprežili zrážku s autom. Jedna zomrela pred očami kamarátky, druhá pri dome

POVAŽSKÁ BYSTRICA / GALANTA / V považskobystrickej časti Horný Moštenec sa v stredu, 19. januára, ráno stala tragická dopravná nehoda. Vyhasol život 83-ročnej dôchodkyne. Babička bez reflexných prvkov, ktorá chodila o paličke, bola len pár krokov od domu, keď ju zrazil 30-ročný vodič. Druhá tragédia sa stala na obchvate Galanty, kde 78-ročná dôchodkyňa nestihla prejsť cez frekventovanú cestu a zrazilo ju auto. Záchranári ju pred očami kamarátky desiatky minút oživovali.

Bolo krátko po siedmej hodine, keď 30-ročný vodič smeroval z Horného Moštenca do Považskej Bystrice. "Podľa doterajších zistení mal 30-ročný vodič zraziť 83-ročnú chodkyňu. Chodkyňa zraneniam podľahla," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. Dôchodkyňa na sebe reflexné prvky nemala. Verzií, ako k nehode došlo je viac, tie teraz preveruje polícia. "Bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie. Dôvody a príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," informuje Kuzmová. 

Druhá nehoda sa stala v okolí Galanty. Dve kamarátky, obe dôchodkyne mali byť na prechádzke. Chceli prejsť na druhú stranu cesty. Bola už tma a zatiaľ, čo oni osvetlené autá videli, vodiči žiaľ dôchodkyne nie. Ženy vyšli z poľnej cesty a prechádzali cez frekventovanú cestu. Boli v tmavom oblečení a neosvetlené.

Jedna z nich zrejme neodhadla rýchlosť približujúceho sa auta, ktorého vodič nestačil zareagovať a 78-ročnú ženu zrazil. "78-ročná žena prechádzala cez cestu, keď ju za polovicou cesty zachytilo prichádzajúce auto. Druhá žena zostala na poľnej ceste," informuje hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová.

Vodič (50) si ju na tmavej neosvetlenej ceste nevšimol a už nestačil ani zabrzdiť. Dôchodkyňu mal zachytiť v plnej rýchlosti. Žena (78) po zrážke preletela asi 100 metrov, keď padla na zem a zostala nehybne ležať. Vodič, ktorý bol v šoku auto zastavil o pár metrov ďalej.

Nehodu mali vidieť aj okoloidúci vodiči, ktorí privolali pomoc. "Na miesto udalosti sme okamžite vyslali posádku RLP. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa pacientku nepodarilo zachrániť," informuje hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Druhá žena nevyžadovala lekárske ošetrenie, tak ako aj vodič. Obaja boli v šoku. Policajti cestu z oboch strán uzavreli. Po zdokumentovaní nehody ju po vyše troch hodinách opäť otvorili. "Policajti podrobili vodiča dychovej skúške s negatívnym výsledkom," hovorí Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy