Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bagre hľadajú telo mafiána Niguta, na miesto ich naviedol jeho vrah
Zdielať na

Bagre hľadajú telo mafiána Niguta, na miesto ich naviedol jeho vrah

DOLNÝ CHOTÁR / Pokojné ráno v Dolnom Chotári prerušili bagre, ktoré pátrali po tele košického mafiána Róberta Niguta. K jeho zabitiu sa priznal Ladislav Alfödi, ktorý policajtom miesto v galantskom okrese ukázal.

Zo sveta ho údajne zniesol v roku 2013 na pokyn svojho šéfa Františka Dóru mladšieho. Ten bol v decembri spolu so svojim otcom, starostom Dolného Chotára, odsúdený na 25 rokov za mrežami z dôvodu objednávky viacerých úkladných vrážd. Alfödiho obeť bola podľa vyšetrovateľov zastrelená v aute na Dórovom dvore v dedine Čierny Brod. Pálil zozadu cez kufor. 

Kukláči ho v pondelok ráno z Leopoldova zobrali na inkriminované miesto, pričom mal na sebe nepriestrelnú vestu a prilbu. Ukázal im presnú lokalitu, na ktorej vraj Niguta zakopal, pomáhať mu pri tom mal aj člen vražedného komanda sátorovcov Juraj Bugár. Polícia sa následne vybrala do Kráľovho Brodu, kde bola podľa výpovede Alfödiho zahodená zbraň.

"Momentálne preverujeme informácie od obvinenej osoby, ktoré majú súvis s vraždou Róberta Niguta. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil štyri osoby z trestného činu úkladnej vraždy," znie stanovisko hovorkyne policajného prezídia Andrey Dobiášovej. Okrem už spomínaného strelca a Dóru mladšieho bol zaistený aj Radovan Varga a už odsúdený vrah Juraj Bugár. Motívom boli zrejme vedomosti obete o ich ilegálnych aktivitách, ktoré by mohol odovzdať polícii.

Ťažká technika dovedená na miesto činu zatiaľ telo nenašla, v kopaní bude pokračovať počas najbližších dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy