Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Falošní policajti sa preukazovali len reflexnou páskou. Dobíjali sa do domu so slovami, že ide o policajnú akciu
Zdielať na

Falošní policajti sa preukazovali len reflexnou páskou. Dobíjali sa do domu so slovami, že ide o policajnú akciu

HRNČIAROVCE NAD PARNOU / Po Hrnčiarovciach nad Parnou behali falošní policajti. Jedného muža napadli a dobíjali sa do domu so slovami, že ide o policajnú akciu. Preukazovali sa reflexnou páskou s nápisom polícia. Starší z páchateľov skončil za mrežami.

Páchatelia preskočili plot a dostali sa na dvor rodinného domu. "Syn tam sedel a niečo na počítači robil, a niekto mu zaklopal na okno," povedala obyvateľka obce Rastislav Mrva. 

Išiel otvoriť vchodové dvere lebo chcel vedieť, čo sa deje. "Keď otvoril dvere, tak sa mu tlačil do dverí chlap, so slovami policajná akcia a takú reflexnú pásku mu ukazoval na ktorej mal napísané polícia. Manželka hneď zavolala policajtov," uviedol Mrva. 

Okrem tohto prípadu sa na políciu obrátil aj ďalší muž z ich obce. "Ktorému mala neznáma osoba pri jeho aute nastriekať do tváre neznámu tekutinu. Po útoku musel vyhľadať pomoc na urgentnom príjme v trnavskej nemocnici," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. 

Policajtom sa podarilo veľmi rýchlo dolapiť dvoch páchateľov 26-ročného muža a 16-ročnú dievčinu. "Trnavský vyšetrovateľ dvojicu obvinil, z prečinu porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. 

Sudca jedného z páchateľov odsúdil v takzvanom super rýchlom konaní na nepodmienečný trest. "Uznal obvineného za vinného z prečinu porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 1 rok," dodala Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy