Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ženu už niekoľko mesiacov napáda expartner. Polícia vec zakaždým uzatvorila ako priestupok
Zdielať na

Ženu už niekoľko mesiacov napáda expartner. Polícia vec zakaždým uzatvorila ako priestupok

ZLATÉ MORAVCE / 38-ročnú ženu zo Zlatých Moraviec už niekoľko mesiacov napáda bývalý partner, s ktorým má dve deti. Tvrdí, že jej nadáva a fyzicky na ňu útočí. Aj napriek tomu, že sa mama detí už viackrát obrátila na políciu, vec je zakaždým uzatvorená, ako priestupok. Znamená to, že muž vyviazne s pokutou.

Za ženou prišiel muž pred niekoľkými dňami, bol pod vplyvom alkoholu a skončilo sa to útokom. "Prišiel akože napitý a hovoril, aby som mu dala telefón, som povedala, že ja Ti nedám a hodil mi ho do hlavy," povedala napadnutá žena. 

Muž si údajne prišiel vypýtať naspať peniaze a telefón, ktoré dal rodine k Vianociam. Všetko sa to dialo pred očami ich detí. 2-ročného a 7-ročného dievčatka. "Ja som už nevnímala a som pozerala odkiaľ mi tečie krv. Tá malá po ňom kričala, aby išiel preč," uviedla napadnutá žena. 

Z bytu následne muž odišiel, žena zavolala políciu. Po ošetrení a výpovedi na polícia mala strach a išla k mame. Susedia jej povedali, že počas toho sa muž do paneláku mal dobíjať a rozbiť vchodové dvere. "Keď je pod vplyvom hovorí, že ma zabije," povedala napadnutá žena. 

K napadnutiu neprišlo po prvý krát muž na ženu zaútočil viac krát aj v minulosti. "Hodil ma o posteľ bil ma zas som volala políciu musela som ísť na pohotovosť už neviem čo mi spravil vtedy zase to vyšetrovali a ho pustili a takto to bolo dookola," uviedla napadnutá žena. 

Dvakrát polícia prípady uzatvorila, ako priestupok a muž dostal pokutu. Tento posledný útok rovnako vyšetruje aj teraz. "Polícia v Zlatých Moravciach objasňuje vec ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Aj keď žena utrpela zranenia s krátkou dobou liečenia, podľa nezávislého právnika ak k útokom dochádza opakovane môže sa už jednať o trestný čin

"Na tento účel je postačujúce aj keď to fyzické a psychické utrpenie je spôsobené viac početnými, ale o to viac sústavnejšími udalosťami," dodal advokát Pavol Gráčik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy