Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podomový zlodej: Kradol zaparkované autá, v ktorých boli kľúče
Zdielať na

Podomový zlodej: Kradol zaparkované autá, v ktorých boli kľúče

NOVÉ ZÁMKY / Kriminalisti v Nových Zámkoch objasnili ďalšiu sériu prípadov porušovania domovej slobody aj s neoprávneným používaním motorového vozidla. Páchateľa, ktorý po nociach kradol z domov peniaze, mobilné telefóny a vozil sa v autách ich majiteľov, dolapili po necelých troch týždňoch.

"Chcel by som len toľko skrátka povedať, že je mi to ľúto, čo sa stalo a poškodeným sa ospravedlňujem a chcel by som zverejniť do televízie, že kriminálka Nové Zámky, najlepšia kriminálka na svete, ďakujem," odkázal zlodej Mário Kotlár, ktorého policajti odhalili. Muž obvinený z 3 prípadov porušovania domovej slobody, a dvoch prípadov neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla je už v rukách novozámockých kriminalistov.

"Hľadal odomknuté brány, odomknuté vchody do domov a snažil sa odcudziť hlavne peniaze, alebo mobilné telefóny. Keď nenašiel otvorený dom, alebo obydlie, snažil sa dostať do vzdialenejších obcí, tieto vozidlá boli odomknuté a kľúče sa nachádzali vo vozidlách, preto to využil a tieto vozidlá odcudzil," opísal vystrájanie Mária vedúci I. operatívneho oddelenia v Nových Zámkoch, Miroslav Macák. Zvyčajne sa na obchôdzku za "zárobkom", vyberal o tretej nad ránom. Autá, ktorých majitelia nepočítali so zlodejom, po použití jednoducho odparkoval, aj s kľúčikmi v spínacej skrinke.

Dôvodom boli ťažkosti s financiami

"Mám 4 bratov, mamu, mám asi 10 člennú rodinu. Prosím vás, robil som to pre rodinu, lebo sme zle na tom finančne. Autá som bral preto, aby som vedel sa z tej obci dostať preč," odôvodnil svoje správanie zlodej Kotlár. "K prípadom dochádzalo prevažne v nočnej dobe, keď ľudia spali v domoch3
Páchateľ operoval vo viacerých okresoch," informoval Miroslav Macák. 

Z krádeže už bol obvinený v susednom Česku

Obvinený muž sa len v auguste vrátil z výkonu trestu za krádež v Česku a má 5 - ročný zákaz vstupu na územie našich susedov. Obvinený Mário (36) skončil svoju jazdu v Nových Zámkoch, o jeho vzatí do väzby rozhodoval tunajší súd. "Okresný súd NZ uznesením vzal obvineného do útekovej a preventívnej väzby," konštatovala hovorkyňa súdov Nitrianskeho kraja, Lenka Kiradžiev. "Som ako, bohužiaľ, nieže vykrádal baráky, ale vlámal sa do nich, nikomu som neubližoval, nič som nepoškodil a poškodeným sa omlúvam. Prácu už mám mať vybavenú ..teraz už asi nie, ale tá práca bude," okomentoval verdikt súdu Mário. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy